Αυτές οι φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης θα σας κάνουν να την δείτε από άλλη οπτική.

26 Ιανουαρίου, 2016 7:39 ΜΜ
More videos

Η ψηφιακή σειρά του Τούρκου καλλιτέχνη Aydin Buyuktas στρεβλώνει τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και τους μετατρέπει σε σουρεαλιστικά τοπία ώστε να αλλάξει την οπτική με την οποία τους βλέπει κανείς.

«Ζούμε σε μέρη τα οποία τις περισσότερες φορές δεν μας τραβούν την προσοχή, μέρη που μετατρέπουν τις αναμνήσεις μας, μέρη στα οποία ένας καλλιτέχνης μπορεί να δώσει άλλη αντίληψη. Αυτά τα έργα έχουν ως στόχο να αφήσουν τον θεατή με μια εκπληκτική άποψη που περιλαμβάνει ειρωνεία και έχει πολυδιάστατα στοιχεία και ρομαντική πλευρά.» δήλωσε ο καλλιτέχνης Buyuktas.

Το έργο εμπνεύστηκε αρχικά από τη σατιρική νουβέλα του Edwin A. Abbott με το όνομα Flatland: A Romance of Many Dimensions. Πρόκειται για την ιστορία ενός δισδιάστατου κόσμου που καταλαμβάνετε από γεωμετρικά σχήματα.

Περισσότερες πληροφορίες Facebook | Instagram (h/t: designboom)

Δείτε παρακάτω τις όμορφες και παράξενες εικόνες που σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή.

inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-5 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-7 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-3 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-8 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-11 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-6 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-12 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-10 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-4 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-2 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-9 inception-istanbul-surreal-city-landscape-flatland-aydin-buyuktas-1