Αυτές οι φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο πάρκο της Ντίσνεϊ θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε.

Μάρτιος 24, 2016 5:29 ΜΜ
More videos

Το River Country ήταν το πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ντίσνεϊ στον κόσμο. Άνοιξε το 1976 στο Ορλάντο της Φλόριντα και επίσημα έκλεισε τις πόρτες του το 2005.

1

Η Disney World εξακολουθεί να λειτουργεί δυο θαλάσσια πάρκα: το Blizzard Beach και το Typhoon Lagoon.

Στο απόγειό του, το River Country είχε 4 νεροτσουλήθρες, μια λίμνη και μια τσουλήθρα-ποτάμι.

2aa

Βέβαια, το πάρκο είχε και τα προβλήματά του: Το 1980 ένα 11χρονο κορίτσι πέθανε από μια  βακτηριακή ασθένεια, ενώ κολυμπούσε στην λίμνη του πάρκου.

3Αιτία ήταν το σύστημα καθαρισμού που χρησιμοποιούσε το River Country. Ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από αμοιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, που ήταν γνωστό ότι υπήρχε στο σύστημα υδροδότησης της Φλόριντα.

Το River Country έγινε αναξιόπιστο και μπήκε στο περιθώριο για τα τελευταία 11 χρόνια. Ο φωτογράφος Seph Lawless μπόρεσε να μπει μέσα στις εγκαταστάσεις του πάρκου και να βγάλει μερικές φωτογραφίες που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε, αλλά και να εντυπωσιαστείτε από το χαμένο μεγαλείο του πάρκου.

4

Τον επόμενο μήνα είναι η 40η επέτειος του πάρκου και ο Lawless ήθελε να καταγράψει την επιστροφή του μεγαλειώδους πάρκου στην φυσική του κατάσταση.

5

Οι εικόνες προκαλούν μια απόκοσμη και μυστηριώδη αύρα.

6

“Το να είσαι μέσα στο εγκαταλειμμένο πάρκο είναι σαν να κάνεις μια ανατριχιαστική βόλτα σε ένα πάρκο της Ντίσνεϊ. Ήταν σουρεαλιστικό και πραγματικά όμορφο”, δήλωσε ο φωτογράφος.

7

Έτσι μοιάζει μια νεροτσουλήθρα που έχει ξεραθεί.

8

8a

Οι νεροτσουλήθρες συγκίνησαν ιδιαίτερα τον φωτογράφο: “Καλύπτονταν εντελώς από λουλούδια και φυτά. Νομίζω, ότι ήταν το πιο όμορφο έχω δει σε όλα μου τα πρότζεκτ.”

9

Αυτός ο τεχνητός καταρράκτης είναι άδειος τώρα.

10

Κάποιος άφησε ένα καπέλο στην μέση μιας γέφυρας στο πάρκο.

11

Η πισίνα Upstream είναι καλυμμένη με φύκια τώρα.

12

Οι πλατφόρμες και οι γέφυρες καταδύσεων υπάρχουν ακόμα.

13

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, ότι αυτό το πάρκο κάποτε προσέλκυε χιλιάδες τουρίστες.

14

“Νομίζω, ότι η Disney World αντιπροσωπεύει την άσχημη πλευρά του καπιταλισμού στην Αμερική και νομίζω, ότι εξαιτίας αυτού οι περισσότεροι χαίρονται που την βλέπουν να καταστρέφεται”, αναφέρει ο Lawless.

15

“Γι’ αυτό θέλω οι άνθρωποι πάνω από όλα να διακρίνουν την ομορφιά σε αυτές τις φωτογραφίες.”

16

Ακολουθήστε μας στο facebook: