Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τέλεια μια πλευρά της κατάθλιψης που δεν βλέπουμε συχνά.

11 Σεπτεμβρίου, 2016 6:37 ΜΜ
More videos

Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συχνά αόρατους. Για μερικούς, η επιθυμία για ένα τακτοποιημένο και καθαρό περιβάλλον εξαφανίζεται πλήρως.

1

ABC

Δεν είναι θέμα τεμπελιάς. Απλά, πολλές φορές η κατάθλιψη κάνει και τις πιο απλές δουλειές να φαίνονται δύσκολες.

Μια φωτογραφία που έγινε πολύ δημοφιλής στο Imgur απεικονίζει με τον τελειότερο και πιο ρεαλιστικό τρόπο το πριν και μετά την κατάθλιψη.

2

imgur.com

“Πάσχω από βαριά κατάθλιψη και δυσκολεύομαι πολύ να καθαρίσω το δωμάτιό μου ή να κάνω οποιοδήποτε άλλη δουλειά του σπιτιού”, έγραψε χρήστης toofuckingbusyandviceversa.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μικρό δωμάτιο καλυμμένο με χαρτιά, ρούχα και άλλα σκουπίδια.

“Το δωμάτιό μου είναι σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες και δεν μπορώ να πιέσω τον εαυτό μου να το καθαρίσει. Αλλά, αυτή την Παρασκευή αποφάσισα επιτέλους να το καθαρίσω.”

Εδώ είναι το δωμάτιο μετά το καθάρισμα και η διαφορά είναι πραγματικά τεράστια.

3

imgur.com

“Επιτέλους, φαίνεται, ότι έχω πάτωμα.”

“Το ξέρω, ότι δεν είναι κάποια μεγάλη νίκη, αλλά για μένα είναι το παν να ξέρω, ότι αν έρθει κάποιος στο σπίτι μου, θα μπορώ να του ανοίξω την πόρτα. Τώρα, νιώθω πολύ ήρεμος και απλά ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο.”

Πολλοί ήταν εκείνοι, που έσπευσαν να μοιραστούν κάποια ανάλογη δική τους ιστορία, αντλώντας θάρρος από αυτή την ανάρτηση.

Αυτό δείχνει, ότι ακόμα και όταν τα πράγματα είναι άσχημα και η κατάθλιψη μας έχει καταβάλει, ποτέ δεν είμαστε μόνοι μας.

4

Cartoon Network

Ακολουθήστε μας στο facebook: