Αυτές οι 10 δουλειές βοηθούν δραματικά την αύξηση του βάρους

Απρίλιος 22, 2017 7:18 ΠΜ
More videos

Μια έρευνα που έγινε διαδικτυακά από την Harris Interactive υποστηρίζει, ότι τα επαγγέλματα που εμπεριέχουν πολύ άγχος έχουν υψηλό ποσοστό εργαζομένων με παραπανίσια κιλά.

Δείτε παρακάτω τις 10 δουλειές που βοηθούν στην αύξηση του βάρους.

1.Ταξιδιωτικός πράκτορας

© pixabay

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βάζουν τα δυνατά τους για να μένει ευχαριστημένος κάθε πελάτης, να οργανώνουν και να σχεδιάζουν τα ταξίδια τους. Η διαδικασία είναι πολύ αγχωτική, γιατί εκτός από την ευχαρίστηση του επαγγέλματος υπάρχει πολύ άγχος, αφού πρέπει να πετυχαίνουν και τους επιθυμητούς στόχους στις πωλήσεις.

2.Δικηγόρος

© Created by Nensuria – Freepik.com

Σε αυτόν τον τομέα η πίεση και το άγχος είναι συνηθισμένα. Οπότε, η κατανάλωση φαγητού εξαιτίας του άγχους και το να μην ελέγχεις τις μερίδες φαγητού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του βάρους.

3.Κοινωνικός λειτουργός

© Created by Pressfoto – Freepik.com

Η δουλειά του κοινωνικού λειτουργού είναι αρκετά καθιστική. Συχνά, τρώνε στο γραφείο και δεν έχουν χρόνο για να γυμναστούν.

4.Δάσκαλος

© Created by Pressfoto – Freepik.com

Οι δάσκαλοι συνήθως κάθονται στην έδρα τους για να διδάξουν και κάνουν όλη την γραφειοκρατική δουλειά, όπως το να προετοιμαστούν για το μάθημα, να ελέγξουν τις απουσίες και να διορθώσουν γραπτά.

5.Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες

© Created by Nensuria – Freepik.com

Αυτά τα επαγγέλματα έχουν ευέλικτο ωράριο και ανεξάρτητη εργασία. Επειδή αυτά τα επαγγέλματα απαιτούν βασίζονται στην δημιουργικότητα και την έμπνευση, δεν χρειάζεται να ακολουθούν ένα αυστηρό πρόγραμμα. Το ίδιο ισχύει και στα γεύματα.

6.Διοικητικός υπάλληλος

© Created by Pressfoto – Freepik.com

Άλλη μια καθιστική δουλειά, που απαιτεί να είμαστε συνέχεια σε ετοιμότητα για να βοηθήσουμε άλλους. Η δουλειά εμπεριέχει πολύ άγχος και συχνά οι διοικητικοί υπάλληλοι τρώνε μπροστά στον υπολογιστή.

7.Επιστήμονες

© pixabay

Οι επιστήμονες έχουν την περιέργεια να μαθαίνουν και να ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα και γι’ αυτό ξεχνάνε να φάνε υγιεινά. Για παράδειγμα, στην NASA ενθαρρύνουν την άσκηση κατά την ώρα εργασίας και προωθούν προγράμματα κατά της αύξησης βάρους.

8.Αστυνομικοί

© pixabay

Η δουλειά του αστυνομικού εμπεριέχει πολύ άγχος και πολλές φορές το φαγητό είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσουν το άγχος.

9.Μάρκετινγκ και δημόσιες σχέσεις

© Created by Jannoon028 – Freepik.com

Μπορεί να μην έχουν αυστηρό πρόγραμμα και προθεσμίες, αλλά πρέπει να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις, στις οποίες προσφέρουν νόστιμες λιχουδιές.

10.Πληροφορική

© Created by Jannoon028 – Freepik.com

Αυτό το πεδίο είναι ένας συνδυασμός επιστήμης και δημιουργικότητας. Περνούν πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και αντιμετωπίζουν πολύ άγχος. Συνήθως, δουλεύουν μέχρι αργά και γι’ αυτό αποκτούν κακές συνήθειες στο φαγητό.

Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για να μην παίρνετε βάρος ανεξάρτητα από την δουλειά σας:

  • Πηγαίνετε βόλτες με τα πόδια πιο συχνά ή προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ.
  • Βελτιώστε την ποιότητα του φαγητού σας. Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε το πρόγραμμά σας τουλάχιστον προσπαθήστε να φάτε υγιεινά.
  • Πιείτε περισσότερο νερό.
  • Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τον καφέ με πιο υγιεινά ροφήματα.
  • Προσπαθήστε να χαλαρώσετε περισσότερο και να αποφύγετε το στρες.

[holadoctor] [salud180]

Ακολουθήστε μας στο facebook: