Αυτά τα Τσιντσιλά είναι τόσο στρογγυλά που μοιάζουν σαν ψεύτικα

22 Φεβρουαρίου, 20175:02 ΜΜ
More videos

Τα τσιντσιλά (επιστημονική ονομασία: Εριόμυς, δηλ. ποντικός με μαλλί) ανήκουν στην οικογένεια των τρωκτικών και προέρχονται από τα βραχώδη βουνά των Άνδεων στη Νότια Αμερική. Πήραν αυτό το όνομα από τη φυλή Τσίντσα (Chincha), Ινδιάνοι που συνήθιζαν να τα κυνηγούν για το κρέας και τη γούνα τους.

Τα τσιντσιλά είναι νυκτερινά ζωάκια όπως τα περισσότερα τρωκτικά και τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμούνται. Είναι εύκολο να τα φροντίσετε και τους αρέσει να είναι καθαρά, έτσι έχουν ελάχιστη μυρωδιά. Έχουν πολύ πυκνή γούνα και κατά συνέπεια δε μολύνονται ποτέ από ψύλλους ή άλλα παράσιτα.

Τα τσιντσιλά μπορούν να ζήσουν μέχρι 20 έτη – συνήθως κατά μέσο όρο περίπου 10 έτη. Έτσι, εάν δεν έχετε το χρόνο για ένα κατοικίδιο ζώο που ζει αρκετά χρόνια, τότε ένα τσιντσιλά δεν είναι για σας.

Τα τσιντσιλά είναι χαριτωμένα κατοικίδια ζώα και αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα απευαισθητοποιούνται από τους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνηθίσουν με τους ανθρώπους από μικρή ηλικία και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη σ’ αυτούς. Η διαδικασία προσαρμογής και εκπαίδευσης μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, έτσι είναι απαραίτητο να είστε υπομονητικοί.

Πρέπει να αφήσετε πολύ χρόνο σε ένα τσιντσιλά για να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιοκτήτη. Μόλις δεθούν με τον ιδιοκτήτη τους, τα τσιντσιλά αγαπούν να σκαρφαλώνουν κάτω από το πηγούνι ή πίσω από τα αυτιά.

Πήραν αυτό το όνομα από τη φυλή Τσίντσα (Chincha), Ινδιάνοι που συνήθιζαν να τα κυνηγούν για το κρέας και τη γούνα τους.

Τα τσιντσιλά είναι νυκτερινά ζωάκια όπως τα περισσότερα τρωκτικά και τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμούνται.

Τα τσιντσιλά μπορούν να ζήσουν μέχρι 20 έτη – συνήθως κατά μέσο όρο περίπου 10 έτη.

Έτσι, εάν δεν έχετε το χρόνο για ένα κατοικίδιο ζώο που ζει αρκετά χρόνια, τότε ένα τσιντσιλά δεν είναι για σας.

Είναι εύκολο να τα φροντίσετε και τους αρέσει να είναι καθαρά, έτσι έχουν ελάχιστη μυρωδιά. Μόλις δεθούν με τον ιδιοκτήτη τους, τα τσιντσιλά αγαπούν να σκαρφαλώνουν κάτω από το πηγούνι ή πίσω από τα αυτιά.

Η διαδικασία προσαρμογής και εκπαίδευσης μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, έτσι είναι απαραίτητο να είστε υπομονητικοί.

Τα τσιντσιλά τις περισσότερες ώρες της ημέρας κοιμούνται.

Τα τσιντσιλά έχουν ένα πολύ ευαίσθητο πεπτικό σύστημα, επομένως πρέπει να ταϊστούν με τη σωστή διατροφή.

Τα δόντια τους, όπως σε όλα τα τρωκτικά, μεγαλώνουν συνεχώς, έτσι πρέπει να τους προσφέρετε πράγματα για να μασήσουν.

Τα τσιντσιλά είναι χαριτωμένα κατοικίδια ζώα και αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα απευαισθητοποιούνται από τους ανθρώπους.

[camerons_chinchillas]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News