Αυτά τα θαλάσσια λαγουδάκια είναι η νέα μανία στην Ιαπωνία!

16 Ιουλίου, 2015 5:38 ΜΜ
More videos

Οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες, δεν είναι πλάσματα που αν τα σκεφτεί κανείς τα φαντάζεται όμορφα ή αξιολάτρευτα στην όψη. Οι λάτρεις του Twitter της Ιαπωνίας όμως έχουν ανακαλύψει πιο είναι πιθανότατα το πιο γλυκό είδος από τους θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες. Ονομάζεται Jorunna Parva  και το συγκεκριμένο είδος μοιάζει με χνουδωτό λαγουδάκι με αποτέλεσμα να έχει αρκετούς φαν.

Τα μικροσκοπικά αφτιά τους είναι στην πραγματικότητα rhinophores ή chemosensory δηλαδή όργανα μυρωδιάς και γεύσης που τα βοηθούν να ανιχνεύσουν τις χημικές ουσίες στο νερό και να βρουν το δρόμο τους σε όλο τον πυθμένα του ωκεανού. Μπορεί κάποιος να τα συναντήσει από τον Ινδικό ωκεανό, της Φιλιππίνες και την Ιαπωνία οπου οι φωτογραφίες τους έγιναν δημοφιλείς.

Δείτε στις φωτογραφίες τα γλυκά πλάσματα που θα σας κλέψουν την καρδιά

cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-1 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-3 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-4 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-8 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-10 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-11 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-11 cute-bunny-sea-slug-jorunna-parva-12

seaslugs.free.fr (h/t: rocketnews)
Ακολουθήστε μας στο facebook: