Αυτά είναι τα μυστικά που κάνουν τους Δανούς τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους της γης.

16 Ιανουαρίου, 2017 4:48 ΜΜ
More videos

Η Δανία κατατάσσεται σταθερά στις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Πολλοί Δανοί θεωρούν το μακροχρόνιο κόνσεπτ της εύρεσης της χαράς σε καθημερινές ανέσεις της ζωής, ως πηγή της ευτυχίας τους. Το όνομα του κόνσεπτ; “Ζεστασιά”.

Η “Ζεστασιά” σχετίζεται με την αίσθηση της άνεσης, της ασφάλειας και του να ανήκεις κάπου. Έχετε ποτέ τυλιχτεί σε μια κουβέρτα, κρατώντας μια ζεστή κούπα τσάι στα χέρια; Συγχαρητήρια! Έχετε βιώσει τη “Ζεστασιά”.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικά μυστικά, για το πώς μπορείτε να φτάσετε τη “Ζεστασιά” και πώς να την εξαπλώσετε στο σπίτι, αλλά και σε ολόκληρη τη ζωή σας!

#1 Αγοράστε κεριά

© Pexels.com

Οι Δανοί ανάβουν περισσότερα κεριά απ’ ό,τι κάθε άλλη χώρα του κόσμου και μάλιστα για κάλο σκοπό. Οι αληθινές τρεμουλιαστές φλόγες, τα υπέροχα αρώματα και το ήρεμο χρυσοκίτρινο φως, δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

Συμβουλή: Τα κεριά με ξύλινα φιτίλια δημιουργούν τον ήχο καμένου κούτσουρου όσο καίγονται… πολύ “ζεστό”.

#2 Να έχετε πάντα απόθεμα του αγαπημένου ζεστού σας ροφήματος

© Pixabay

Καφές, κακάο, σοκολάτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Τα ζεστά ροφήματα είναι το σίγουρο χαρτί για τη δημιουργία άνεσης σε κάθε περίσταση. Οπότε, να είστε πάντα σίγουροι πως κρατάτε το αγαπημένο σας ρόφημα, για να ζεσταθείτε μέσα-έξω.

#3 Δέσιμο

© Pixabay

Όταν νιώθετε μοναξιά. η αίσθηση του να βρίσκεστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε, είναι επίσης ένα κλειδί για την επίτευξη της “Ζεστασιάς”. Προσκαλέστε τους φίλους σας, μαγειρέψτε ένα ωραίο γεύμα και απλά μιλήστε. Χωρίς κινητά, χωρίς αντιπερισπασμούς. Απολαύστε τη στιγμή.

#4 Νιώστε άνετα

© Pixabay

Πουλόβερ, κουβέρτες, χοντρές κάλτσες… η άνεση είναι υψίστης σημασίας για τη “Ζεστασιά”. Οπότε, τις βροχερές ή κρύες νύχτες του χειμώνα, τυλίξτε εσάς, τα κατοικίδιά σας και όποιον αγαπάτε, σε ό,τι πιο άνετο μπορείτε να βρείτε. Προετοιμαστείτε να βιώσετε μια γερή δόση “Ζεστασιάς”!

#5 Μειώστε τις ταχύτητές σας

© Pixabay

Ανάμεσα στις παγίδες με τα φώτα και τα ζεστά ροφήματα, τις κουβέρτες και τις φλόγες, υπάρχει και η έννοια του να παίρνεις πραγματικά το χρόνο σου, για να τα απολαύσεις όλα. Ο κόσμος δε θα πάψει να γυρίζει επειδή εσείς ξεκλέψατε λίγο χρόνο να χαρείτε τη ζωή σας!

#6 Ενστερνιστείτε τη φύση

© Pixabay

Πολλά σκανδιναβικά σπίτια περιέχουν αρκετά φυτά, αλλά και ξύλα, που φέρνουν τη φύση στο εσωτερικό. Αγοράστε μερικά φυτά και απολαύστε τον τρόπο που θα φωτιστεί και θα ανανεωθεί αυτομάτως ο προσωπικό σας χώρος.

#7 Μαγειρέψτε κάτι από το μηδέν

© Pixabay

Δεν υπάρχουν τα έτοιμα φαγητά στη “Ζεστασιά”. Μαζευτείτε με τους φίλους σας και δημιουργήστε ένα υπέροχο φρέσκο γεύμα από το μηδέν. Συνοδεύστε το με αρωματικό κρασί και νιώστε τις χαρούμενες αύρες γύρω σας.

[Hygge House],[BBC News]

Ακολουθήστε μας στο facebook: