Αυτά είναι τα 6 απαγορευμένα μέρη στον κόσμο που δεν θα επισκεφθείτε ποτέ

5 Ιουνίου, 20153:45 ΜΜ

Έχετε σκεφθεί ότι υπάρχουν «απαγορευμένα» μέρη στον πλανήτη, που κανείς δεν μπορεί να τα επισκεφθεί, ακόμα και αν διαθέτει τα χρήματα για το πιο ακριβό ταξίδι;

Τοποθεσίες γεμάτες μυστήριο, στις οποίες η πρόσβαση για τους κοινούς θνητούς είναι απαγορευμένη, υπάρχουν πολλές στον πλανήτη. Άλλες δεν είναι προσβάσιμες, επειδή κρύβουν στρατιωτικά μυστικά και κάποιες, απλά κρύβουν την ιδιωτική ζωή σημαντικών προσώπων. Για παράδειγμα, πόσες πιθανότητες έχει κάποιος από εμάς να τρυπώσει στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Daniel Smith έγραψε για όλους εμάς, που δεν έχουμε καμιά ελπίδα, να επισκεφθούμε κάποια από τα πιο δύσκολα προσβάσιμα μέρη στον κόσμο, το βιβλίο: «Τα 100 μέρη που ποτέ δεν θα επισκεφθείτε: Οι πιο μυστικές τοποθεσίες στον κόσμο».

Εμείς επιλέξαμε για εσάς τα έξι μέρη του πλανήτη που δεν είναι επισκέψιμα και που τα σκεπάζει εδώ και δεκαετίες ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου.

1. RAF Menwith Hill.

menwith-hill-from-sky

Πρόκειται για στρατιωτική βάση στο Βόρειο Yorkshire της Βρετανίας. Οι διαστημικοί της θόλοι εντυπωσιάζουν και διαθέτει το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης στον πλανήτη!

2. Mount Weather Emergency Operation Center.

Βρίσκεται στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Είναι ο απαγορευμένος χώρος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, συνδέεται με τις κατά τόπους μυστικές υπηρεσίες των πολιτειών της χώρας και επιτρέπει στον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ να έχει πρόσβαση στο Emergency Alert System σε έκτακτες περιπτώσεις.

3. Το Μετρό της Μόσχας.

Το μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας είναι το στολίδι της πόλης και στην διακόσμησή του συνέβαλαν μεγάλοι Ρώσοι καλλιτέχνες, αλλά, κάτω από αυτό υπάρχει ένα ακόμα επίπεδο με μυστικές διαδρομές, που δεν είναι προσβάσιμες για το κοινό.

4. Τα αρχεία του Βατικανού στην Ιταλία.

Vatican Secret Archives

Δεκάδες χιλιάδες έγγραφα εδώ και 400 χρόνια «κρύβονται» με επιμέλεια από τους ιστορικούς, που συχνά με αιτήματά τους ζητούν την πρόσβαση σε αυτά. Το 2011, σε έκθεση στη Ρώμη, παρουσιάστηκαν στο κοινό μόνο εκατό από τα πολύτιμα και μυστικά έγγραφα, που εξάπτουν την φαντασία ιστορικών και συγγραφέων.

5. Περιοχή 51 (Area 51) στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, στις δυτικές ΗΠΑ.

Wfm_x51_area51_warningsign

Επίσημα είναι γνωστή ως Groom Lake ή Homey Airport και πρόκειται για απομακρυσμένη μονάδα της αεροπορικής βάσης Έντουαρντς. Οι πιθανότητες για να την επισκεφθείτε, όπως καταλαβαίνετε, είναι μηδαμινές.

6. Η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια στον κόσμο, είναι η επίσημη κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο. Παρόλο που σε ορισμένες από τις αίθουσες του γίνονται ξεναγήσεις για τους τουρίστες, πολλά μέρη του παλατιού φυλάσσονται από τα αδιάκριτα βλέμματα και, πρωτίστως, η κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας. Το παλάτι κτίστηκε το 1.705 και πολλές από τις αίθουσές του κρύβουν καλά τα μυστικά της βασιλικής οικογένειας ανά τους αιώνες.

via
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News