Αυτά είναι τα 4 φυτά που κρατούν τα κουνούπια μακριά

27 Απριλίου, 2016 6:09 ΜΜ
More videos

Ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει, με αποτέλεσμα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και τα κουνούπια. Εκτός από ενοχλητικά, μπορούν να μεταφέρουν και ασθένειες, οπότε είναι χρήσιμο και αναγκαίο να αποφεύγουμε τα τσιμπίματά τους.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά σκευάσματα κατά των κουνουπιών στην αγορά, πολλά από αυτά περιέχουν έντονα χημικά που είναι βλαβερά τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον.

Υπάρχουν όμως φυτά που αν τα έχουμε στα μπαλκόνια και στις αυλές μας, μπορούν με φυσικό τρόπο να απωθήσουν τα κουνούπια και να μας αφήσουν να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές νύχτες.

Σιτρονέλα

Citronella-winterianus

Η Citronella σε μορφή γρασίδι είναι ιδανική για την απώθηση των κουνουπιών. Το φυτό αυτό είναι εύκολο να καλλιεργηθεί και μπορεί να φτάσει το ύψος ενάμιση μέτρου (αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει σε  παγετό). Είναι ιδανικό για την καλλιέργεια γύρω σε μια βεράντα. Όταν αγοράζετε ένα φυτό citronella για τα κουνούπια θα πρέπει να αγοράσετε Cybopogon nardus ή Citronella winterianus. Αυτές μόνο οι ποικιλίες θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.

Γλήχωμα ή στα αγγλικά catnip

shutterstock_194614262-e1460996229876

Είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί. Ωστόσο, μπορεί να αναπτυχθεί υπερβολικά έτσι πρέπει να το κρατήσετε υπό έλεγχο.

Λεβάντα

shutterstock_344488010-e1460996340494

Η λεβάντα είναι ένα φυτό πλήρες ισχυρών αιθέριων ελαίων που δίνουν υπέροχο άρωμα και έχει την ικανότητά να κρατά τα παράσιτα μακριά. Είναι ιδανικό για φύτευση γύρω από το σπίτι ή τον κήπο σας. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται μόνο καλή αποστράγγιση! Η λεβάντα μπορεί επίσης να είναι σε θέση να εμποδίσει την ικανότητα των κουνουπιών να σας μυρίσουν και να σας βρουν!

Γεράνι

shutterstock_389766478-e1460996416365

Το αρωματικό γεράνι είναι επίσης ιδανικό για να αποφύγετε τα κουνούπια. Είναι εύκολα στη διατήρηση, τους αρέσει ο ζεστός και στεγνός καιρός, ενώ αντέχουν και στα πιο κρύα κλίματα.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: