Αυτά είναι τα 10 υπερσύγχρονα υπερόπλα “τέρατα” της Ρωσίας

7 Ιανουαρίου, 2015 3:47 ΜΜ
More videos

Τη στιγμή που η ρωσική οικονομία υφίσταται το μαρτύριο του καθημερινού στραγγαλισμού ως αποτέλεσμα του διεθνούς εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αφίσταται από τις στρατιωτικές επιδιώξεις του.

Ίσως γι’ αυτό δαπανά περί τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να διατηρεί το ρωσικό στρατό στην τρίτη θέση των χωρών με τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνει το Business Insider, ο Πούτιν έχει υπό την καθοδήγησή του (ως άλλος στρατάρχης) 845.000 στρατιώτες, 22.550 άρματα μάχης και 1.399 μαχητικά αεροσκάφη.

Μπορεί ο ρωσικός στρατός να μην έχει τα κλέη του παρελθόντος και να μην θεωρείται η μεγαλύτερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου, ωστόσο με την εκλογή του Πούτιν, το 2012, στη θέση του Προέδρου επήλθε μια σημαντική, ποιοτική μεταβολή στον τρόπο που λειτουργεί. Ο Πούτιν εστίασε στη δημιουργία ενός στρατού ευέλικτου που θα στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες.

Τούτο, αυτομάτως, έχει ανεβάσει την ποιότητα του ρωσικού στρατεύματος, κάτι που φάνηκε και στις πρόσφατες επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Το Business Insider παρουσιάζει τα 10 υπερόπλα της Ρωσίας. Πρόκειται για οπλικά συστήματα που ο Πούτιν έχει ακριβοπληρώσει, μόνο και μόνο για να υπερέχει έναντι των αντιπάλων του.

Το πλοίο καταμαράν που μετατρέπεται σε hovercraft και φέρει οκτώ πυραύλους και 20 αντιαεροπορικά βλήματα.

Το Pantsir-S1 είναι ένα πυραυλικό σύστημα που συνδυάζει κατευθυνόμενα βλήματα αέρος και δύο αυτόματα πυροβόλα.

Ένα από τα έξι «αόρατα» υποβρύχια

Το jet fighter, Mig-35

To πυραυλικό σύστημα BUK-2

To θερμοπυρηνικό πυραυλικό σύστημα RS-24

To ρωσικό Concorde

Το τανκ Τ-90

Το υποβρύχιο που φέρει πυρηνικά βαλλιστικά βλήματα.

Το ελικόπτερο Μi-28

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: