Αυστρία: Μυστηριώδες γιγάντιο γλυπτό ενός πέους εμφανίστηκε ξαφνικά σε βουνό

14 Νοεμβρίου, 2017 4:21 ΜΜ
More videos

Το αλλόκοτο ξύλινο γλυπτό ενός πέους που εμφανίστηκε ξαφνικά στην κορυφή ενός βουνού στην Αυστρία έχει εξάψει τη φαντασία των ντόπιων πυροδοτώντας αναρίθμητα σενάρια «συνωμοσίας» στο ίντερνετ για το πώς βρέθηκε εκεί και κυρίως, ποιος είναι ο δημιουργός του.

Το γλυπτό ανακάλυψε τυχαία μια ορειβάτης στο όρος Oetscher και στη συνέχεια δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook φωτογραφίες, οι οποίες έχουν γίνει viral. Έκτοτε οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την προέλευσή του αλλά μέχρι στιγμής οι σχετικές έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Στην αρχή οι περισσότεροι υπέθεσαν πως το ξύλινο πέος, που έχει ύψος περίπου 1.2 μέτρα, τοποθετήθηκε εκεί από κάποια διαφημιστική εταιρία αλλά καθώς καμία δεν έχει αναλάβει προς το παρόν «την ευθύνη», το ενδεχόμενο απορρίφθηκε.

Άλλα σενάρια θέλουν το γλυπτό να κατασκευάστηκε από περαστικούς ορειβάτες, καθώς σύμφωνα με μια παλιά φινλανδική παράδοση που ονομάζεται «leirikyrpä» [σ.σ. πέος κατασκήνωσης] οι κατασκηνωτές συνήθιζαν να περνούν τον χρόνο τους σκαλίζοντας ξύλινα πέη.

Το γλυπτό έχει ήδη γίνει θέμα συζήτησης στα social media ενώ ένα συγκρότημα από την Αυστρία εμπνεύστηκε και έγραψε μάλιστα σχετικό τραγούδι που υμνεί τα απανταχού πέη και το οποίο σημειώνει μεγάλη επιτυχία στη χώρα.

Μέχρι να διαπιστωθεί ποιος είναι ο δημιουργός του, οι αρχές αποφάσισαν να μην το απομακρύνουν από εκεί καθώς εκτιμούν πως θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στο ήδη δημοφιλές για ορειβάτες σημείο. Το αξιοσημείωτο δε είναι πως αν τελικά δεν το διεκδικήσει κανείς, ενδέχεται να καταλήξει στα χέρια μοναχών του τάγματος Cistercian Order που πιστεύεται πως είναι οι ιδιοκτήτες της γης.

[mirror] [lifo]