Αφρικανός σημαιοφόρος και παραστάτρια με μαντήλα στην παρέλαση στην Αθήνα

28 Οκτωβρίου, 2017 2:37 ΜΜ
More videos

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την εθνική μας επέτειο. Σήμερα, 28η Οκτωβρίου, το κέντρο της Αθήνας γέμισε υπερηφάνεια από δεκάδες μαθητές που συμμετείχαν με καμάρι στις παρελάσεις. Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

sooc

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών (σ.σ. δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

sooc

Μαζί τους, συμμετείχαν επίσης το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού. Οι εικόνες ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές, για μία ακόμη χρονιά. Συγκίνηση στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

sooc

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν όταν παρήλασε η ομάδα των Special Olympics. Τα παιδιά συμμετείχαν στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και φυσικά κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

28η Οκτωβρίου28η Οκτωβρίου

Ο αφρικανός σημαιοφόρος και η παραστάτρια με την μαντήλα

Την παράσταση έκλεψε και ένας πιτσιρικάς σημαιοφόρος από την Αφρική, που κρατούσε την ελληνική σημαία γεμάτος καμάρι!

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες

28η Οκτωβρίουπαρέλασηπαρέλαση

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε και μια παραστάτρια που φορούσε μαντήλα και κέντρισε τα βλέμματα.

παρέλαση

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια ακόμη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι αυτή που δείχνει τρεις ασιάτισες να χαίρονται την παρέλαση και με το παραπάνω! Οι τρεις γυναίκες είναι πιθανότατα τουρίστριες και απαθανάτιζαν τα πάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα!

παρέλαση

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι μαθητές το… καταχάρηκαν. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του newsit.gr:

Και ένα ντου από την Ελένη Λουκά

Παρέλαση χωρίς Ελένη Λουκά γίνεται; Δεν… γίνεται! Άρχισε να φωνάζει και να χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «γερμανοτσολιά» και «εθνοπροδότη»!

Δείτε το βίντεο

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών

Σημειώνεται, ότι για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

[newsit]