Άφησε μια ζεστή μέρα ένα αυγό στο αυτοκίνητο για να δείξει κάτι σοβαρό στους ιδιοκτήτες σκύλων

24 Μαΐου, 2017 4:12 ΜΜ
More videos

Κάποιος μόλις δημοσίευσε μια εκπαιδευτική σειρά φωτογραφιών, για το τι συμβαίνει σε ένα αυγό μέσα σε τηγάνι, όταν το αφήσουμε για 15 λεπτά σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα. Σκοπός αυτής της κίνησης, ήταν η αύξηση της ευαισθητοποίησης για το ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τους σκύλους μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την PETA, κάθε χρόνο τα σκυλιά υποφέρουν ή ακόμη πεθαίνουν, όταν οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν μέσα στα αυτοκίνητα, ακόμη και αν είναι για ένα λεπτάκι. Ο οργανισμός χαρακτηρίζει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα “παγίδα θανάτου” για τους σκύλους. “Μία μέρα με 25 βαθμούς Κελσίου, σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει από 37 έως 48 βαθμούς μέσα σε μερικά μόλις λεπτά. Μία μέρα με 32 βαθμούς, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 71, σε λιγότερο από 10 λεπτά.”

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και ξαφνικό θάνατο μέσα σε 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε ότι για τους σκύλους οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ σκληρές, γιατί ο μόνος τρόπος που έχουν για να δροσιστούν, είναι ιδρώνοντας από τις πατούσες τους.

Η PETA επίσης προειδοποιεί για τον κίνδυνο των καυτών πεζοδρομίων. Αν αγγίξετε ένα πεζοδρόμιο με το χέρι σας και είναι πολύ ζεστό, τότε την ίδια αίσθηση θα έχει και για τον σκύλο σας. “Αν δε θα βάζατε τον σκύλο σας σε ένα ζεστό τηγάνι, τότε μη τον βάζετε να περπατήσει σε ένα ζεστό πεζοδρόμιο.”

Κάποιος έδειξε τι συμβαίνει σε ένα αυγό, όταν το αφήσουμε σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα.

“Μία μέρα με 32 βαθμούς, η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 71, σε λιγότερο από 10 λεπτά.”

Το πείραμα με το αυγό, ήθελε να δείξει γιατί οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν πρέπει να τους αφήνουν μέσα στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την ΡΕΤΑ, κάθε χρόνο πολλοί σκύλοι πεθαίνουν όταν οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν μέσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

M C Morgan

Μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμα και ξαφνικό θάνατο, μέσα σε 15 λεπτά.

unknown

Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είναι “παγίδα θανάτου” για τους σκύλους.

Wroblewskki

Μην ξεχνάτε ότι για τα σκυλιά οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ σκληρές, γιατί ο μόνος τρόπος που έχουν για να δροσιστούν, είναι ιδρώνοντας από τις πατούσες τους.

onegreenplanet.org

Η ΡΕΤΑ επίσης προειδοποιεί ότι και τα καυτά πεζοδρόμια είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια.

cooltee

Αν αγγίξετε ένα πεζοδρόμιο με το χέρι σας και είναι πολύ ζεστό, τότε την ίδια αίσθηση θα έχει και για τον σκύλο σας.

unknown

“Αν δε θα βάζατε τον σκύλο σας σε ένα ζεστό τηγάνι, τότε μη τον βάζετε να περπατήσει σε ένα ζεστό πεζοδρόμιο.”

[imgur]