Άφησε ένα χειρουργικό γάντι στην θερμοκοιτίδα του εφταμηνίτικου μωρού της. Όταν οι Νοσοκόμες έμαθαν τον λόγο, τα έχασαν

17 Μαρτίου, 20234:18 ΜΜ
More videos

To 2001, η Yamile Jackson περίμενε με ανυπομονησία την γέννηση του πρώτου της παιδιού. Αρχικά, η εγκυμοσύνη της πήγαινε καλά, αλλά στον έκτο μήνα, η Yamile ανέπτυξε μία σοβαρή περίπτωση προεκλαμψίας (μία επικίνδυνη διαταραχή που προκαλεί υψηλή πίεση και μερικά ακόμα συμπτώματα)

Για να σωθούν μητέρα και παιδί, αποφάσισαν πως έπρεπε να γεννήσει αμέσως. Ήταν 12 ολόκληρες εβδομάδες πριν την ώρα του, όταν ο μικρός Zachary ήρθε στον κόσμο. Το πρόωρο μωρό ζύγιζε 1,13 κιλά και έπρεπε να περάσει τις πρώτες 155 μέρες της ζωής του στην εντατική.

Η Yamile ήταν συνεχώς στο πλευρό του, αν και έπρεπε να φεύγει το βράδυ. Κάθε “καληνύχτα” της ράγιζε την καρδιά. Σιχαινόταν που έπρεπε να αφήνει το γιο της σε αυτό το αποστειρωμένο περιβάλλον.

Ήθελε απλά να κρατάει συνέχεια το μωρό της στην αγκαλιά της, ο οποίος ήθελε απλά να νιώθει πως τον αγαπούν. Έτσι, σκεφτόταν πώς θα μπορούσε να είναι μαζί του και αφού έφευγε για να πάει σπίτι. Μία νύχτα, καθώς έπλενε τα πιάτα, το πλαστικό γάντι της τράβηξε την προσοχή. Τότε της ήρθε μία τρελή ιδέα που ήξερε πως έπρεπε να δοκιμάσει.

Γέμισε ένα υφασμάτινο γάντι με λιναρόσπορο και το πήρε μαζί της στο νοσοκομείο. Κρατούσε το γάντι κοντά της όσο ήταν δίπλα στον γιο της. Όταν ήταν η ώρα να φύγει, έβαλε το γάντι δίπλα του, το οποίο τώρα είχε το άρωμά της, έτσι ώστε να μην νιώθει μόνος το βράδυ.

Την επόμενη μέρα έμεινε έκπληκτη όταν οι νοσοκόμες της είπαν πως το κόλπο με το γάντι είχε δουλέψει. Ο χτύπος της καρδιάς του και η αναπνοή του ήταν πολύ πιο σταθερή από ότι τις προηγούμενες νύχτες και μπόρεσε να κοιμηθεί πιο ήρεμα. Από τότε, κοιμόταν κάθε μέρα δίπλα στο γάντι.

Όταν είχε έρθει η ώρα να γυρίσουν μαζί σπίτι, μία νοσοκόμα της είχε μία τελευταία έκπληξη…

… το νοσοκομείο ήθελε να ξέρει εάν είχε περισσότερα γάντια! Ήθελαν να δοκιμάσουν αυτή την μέθοδο και σε άλλα μωρά της εντατικής. Εκείνη, έφτιαξε περισσότερα από 100 γάντια για το νοσοκομείο.

Γονείς και υπάλληλοι του νοσοκομείου δεν περίμεναν με τίποτα αυτή την ξαφνική αύξηση σε ζήτηση για τα γάντια αυτά. Φαίνεται πως ηρεμούν τα μωρά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η σκέψη της ήταν τόσο επιτυχημένη που τελικά αποφάσισε να ξεκινήσει την δική της επιχείρηση.

Τώρα, με την εταιρία Nurtured by Design, όλο και περισσότερα μωρά μπορούν να ωφεληθούν από τα γάντια αυτά. Έρευνες έχουν δείξει πως τα μωρά που κοιμούνται κοντά στην μυρωδιά των γονιών τους κοιμούνται πιο ήρεμα, παίρνουν περισσότερο οξυγόνο και υποφέρουν από λιγότερες επιπλοκές.

Είναι πανέμορφο το πόσο δραματικά άλλαξε η ζωή τόσων γονιών και νεογέννητων από μία έξυπνη μαμά και όλα αυτά ξεκίνησαν από το πλύσιμο των πιάτων! Από τότε, ο Zachary έχει μεγαλώσει σε έναν υγιή έφηβο και είναι πολύ περήφανος για την εφευρετική μητέρα του!

Credit: hefty.co

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News