Άφησε ανανά σε έκθεση τέχνης και οι διοργανωτές τον πέρασαν για έκθεμα

11 Μαΐου, 20173:40 ΠΜ

Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν όταν είδαν ότι ο ανανάς είχε τοποθετηθεί σε ειδική γυάλινη προθήκη και αποτελούσε πλέον μέρος της έκθεσης

Σε ένα… κοινωνικό πείραμα προχώρησαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Γκόρντον στη Σκωτία, που αποφάσισαν να αφήσουν έναν ανανά σε εκθεσιακό χώρο του πανεπιστημίου για να δουν εάν ο κόσμος θα πιστέψει ότι είναι έργο τέχνης.

Ο Ruairi Gray και ο φίλος του Lloyd Jack άφησαν το φρούτο σε έκθεση που ονομάζεται «Ξανακοίτα». Τέσσερις ημέρες αργότερα επέστρεψαν, ελπίζοντας ότι θα τον βρουν στο ίδιο σημείο.

Ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να το πιστέψουν όταν είδαν ότι ο ανανάς είχε τοποθετηθεί σε ειδική γυάλινη προθήκη και αποτελούσε πλέον μέρος της έκθεσης!

«Είναι το πιο αστείο πράγμα που έγινε όλη τη χρονιά» είπε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail o Ruairi Gray. Μια εκ των υπεύθυνων του φεστιβάλ είπε ότι δεν είναι αυτή που έβαλε το φρούτο στην προθήκη, ισχυριζόμενη, μάλιστα, ότι δεν θα το άγγιζε γιατί είναι αλλεργική.

«Μετακομίζαμε την έκθεση και όταν επιστρέψαμε 10 λεπτά αργότερα ήταν μέσα στην γυάλινη προθήκη» είπε η ίδια στο Press & Journal.

«Ηταν μυστήριο – η προθήκη είναι αρκετά βαριά και χρειάζεται δύο ή τρεις ανθρώπους για να μετακινηθεί. Δεν έχουμε ιδέα ποιος το έκανε αλλά παραμένει εκεί. Αποφασίσαμε να το κρατήσουμε επειδή ταιριάζει με το παιχνιδιάρικο πνεύμα της έκθεσης» δήλωσε η ίδια.

Ο Ruairi Gray

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι φοιτητές ήταν αυτοί που τελικώς έβαλαν τον ανανά μέσα στην προθήκη.

[dailymail] [thema]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News