Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΆφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!

Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!

Για τους κατοίκους της Σαντορίνης το όνομα «Μελιτίνι» παραπέμπει στο παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται το Πάσχα, μετά την Ανάσταση. Ένα μείγμα ζύμης με ζάχαρη, τυρί, μαστίχα και βούτυρο.

mel7-640x360

Είναι, όμως, και το όνομα που επέλεξαν δύο νέοι Έλληνες για το παραδοσιακό καφενείο που άνοιξαν στο νησί. Ήθελαν κάτι που να παραπέμπει στην ελληνική παράδοση.
Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!Για τον Παντελή Χατζηκωνσταντή και τον Τάκη Δρόσο, το ταξίδι από την Αθήνα έως τη Σαντορίνη ήταν κάτι παραπάνω από μια θερινή απόδραση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Έγινε ένα ταξίδι φυγής από το πνιγηρό περιβάλλον της Αθήνας της κρίσης και σηματοδότησε το άνοιγμα των φτερών τους σε ένα επιχειρηματικό πεδίο άγνωστο -μέχρι εκείνη τη στιγμή- γι’ αυτούς.
Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!
Οι δύο νέοι γνωρίζονται από το πανεπιστήμιο και έτσι δεν χρειάστηκε να περάσουν μεταξύ τους το στάδιο της προσαρμογής. Όταν ο Παντελής παράτησε τη δουλειά του στην τράπεζα, η απόφαση είχε ληφθεί:

mel5-640x360

Eφυγαν για την Οία με σκοπό να ανοίξουν το πρώτο παραδοσιακό καφενείο που θα προσφέρει μόνο ελληνικά προϊόντα -τα ξένα απαγορεύονται διά ροπάλου. Να σκεφτεί κανείς πως στον κατάλογό τους δεν έχουν καν την κλασική… Coca-Cola.
Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!Τη στιγμή που δεν μπορούσαν να βρουν καμία προοπτική στην πρωτεύουσα και σε αντίθεση με τους περισσότερους συνομηλίκους τους που επιδιώκουν μια σταθερή δουλειά, εκείνοι ανοίχτηκαν στην περιπέτεια.Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!Αν και διάλεξαν ένα κοσμοπολίτικο νησί που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, ο δικός τους στόχος ήταν να… τραβήξουν τους Έλληνες.

me10-640x360

Όπως λένε και οι ίδιοι στο Greek Reporter, οι περισσότεροι ξένοι συνήθως αναζητούν σε ένα νησί κάτι πιο χλιδάτο και πιο ευρωπαϊκό. Το δικό τους καφενείο επιθυμούν να ακολουθήσει πιστά την παράδοση, προσφέροντας ντόπια προϊόντα.
Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!«Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στα προϊόντα που βγάζει η γη της. Καπνιστά αλλαντικά, λουκάνικα, ελιές από την Καλαμάτα, το φημισμένο σαλάμι της Λευκάδας ή τα τυριά της Νάξου. Επίσης, τα κρασιά και τα ποτά. Τίποτα το ξένο δεν μπαίνει στο μαγαζί μας», λένε και οι δύο με καμάρι.
Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!
Η επιλογή της Σαντορίνης δεν ήταν τυχαία, καθώς θεωρούσαν πως είναι το ιδανικό μέρος για να λειτουργήσει με επιτυχία το σχέδιό τους. «Η Σαντορίνη είναι μια διαφορετική Ελλάδα. Η ζωή είναι εύκολη στο νησί. Μπορείς να δουλέψεις επί ώρες δίχως να νιώσεις κούραση. Δεν έχει τον γιγαντισμό της Αθήνας», λέει ο Τάκης.Άφησαν την Αθήνα, πήγαν στη Σαντορίνη και έφτιαξαν ένα καφενείο υπόδειγμα ομορφιάς!
Όσο για το οικονομικό ρίσκο, το αποδέχονται, ξέρουν πως υφίσταται, αλλά πιστεύουν πως θα τα καταφέρουν.

535284_992965577450066_4726222723253241873_n

Παρακολουθήστε το βίντεο

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα στο facebook αλλά και στην ιστοσελίδα στο melitinioia.com

Τα πιο σημαντικά