Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΆφησαν νηστικούς τους εθελοντές πυροσβέστες που έσωσαν ζωές στο Μάτι

Άφησαν νηστικούς τους εθελοντές πυροσβέστες που έσωσαν ζωές στο Μάτι

Απίστευτο κι όμως …ελληνικό!

Αδιανόητη μαρτυρία από εθελοντή πυροσβέστη: Άφησα το σπίτι μου να καεί για να σώσω ζωές – “Μένω στον πυροσβεστικό σταθμό που έσωσα από τη φωτιά και κοιμάμαι σε ράντζο” – “Χθες μείναμε νηστικοί 23 άνθρωποι γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό” – “Πληρώνουμε εμείς τα τέλη κυκλοφορίας των πυροσβεστικών”

«Η βάρδια της ημέρας, 23 άνθρωποι έμειναν νηστικοί γιατί ξέχασαν να μας φέρουν φαγητό» δήλωσε σήμερα το πρωί με παράπονο, ο εθελοντής πυροσβέστης της Νέας Μάκρης, ο οποίος άφησε το σπίτι του να καεί από τη φονική φωτιά, επιλέγοντας να μείνει πίσω προκειμένου να σώσει τον πυροσβεστικό σταθμό και επομένως, ανθρώπινες ζωές…

8bcce7039e3d6d82db597000e251207b

«Στον πυροσβεστικό σταθμό μένω πια, που δεν έχει ούτε ρεύμα, σε ένα ράντζο… Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Υπάρχουν εδώ παιδιά της Ακαδημίας και είναι 17 ετών και 16 ετών και τα οποία μένουν και αυτά εδώ. Προχθές έπιασαν και κλέφτη στην περιοχή του Βουτζά με αποτέλεσμα να σώσουν και κάποιους να σώσουν και κάποιους άλλους κατοίκους από τις κλοπές. Καμαρώνω για το έργο αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι στο πλευρό μου κάνουν ό,τι καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εθελοντής πυροσβέστης, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στο ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε:

«Για τα πυροσβεστικά πληρώνουμε εμείς τέλη κυκλοφορίας. Για την κοινωνική προσφορά πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας. Και ένα πυροσβεστικό έχει τέλη από 300 έως 700 ευρώ»

Ακούστε τις απίστευτες καταγγελίες του ανθρώπου, σχετικά με τα όσα ζουν οι ήρωες της Νέας Μάκρης, οι οποίοι κατόρθωσαν να διασώσουν τόσες ανθρώπινες ζωές την στιγμή της μεγάλης καταστροφής στο βίντεο που ακολουθεί:

Τα πιο σημαντικά