Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έδωσε «μάχη» στο δικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη. Όπως μάλιστε τόνισε ο δικηγόρος της δεν προσπάθησε να συγκινήσει, προσπάθησε να πείσει.
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate καθώς καταθέτει ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος αναμένεται να «δώσει» εμπλεκόμενους για να πέσει στα «μαλακά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» διότι δεν γνωρίζουν τι θα πει ο Ιταλός και πόσο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΕ θα φθάσει το σκάνδαλο του Κατάρ.
Σύμφωνα με το Mega, αυτό που ακούγεται στα «πηγαδάκια» των Βρυξελλών είναι το γεγονός ότι ο Παντσέρι έχει κάνει αναφορά στην Εύα Καϊλή, όχι θετική για την ίδια, ενώ φέρεται να έχει πει ότι ελήφθησαν χρήματα για να δοθούν συγκεκριμένα σε ευρωβουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατνσέρι βάσει της συμφωνίας με τις βελγικές Αρχές, πρέπει να πει αλήθειες και να μην αποκρύψει τίποτα, διαφορετικά «σπάει» η συμφωνία.
«Περιμένει την κατάθεση Παντσέρι»
Όσο διαρκεί η ανάκριση για το Qatargate μειώνονται οι πιθανότητες για την Εύα Καίλή να αφεθεί ελεύθερη, έστω με «βραχιολάκι». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ίδια ελπίζει στην κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, με την προϋπόθεση να μην την εμπλέξει και να μην αναφέρει το όνομά της σε κάποια παράνομη συναλλαγή.
«Η Εύα Καϊλή μπορεί να μηνύσει τους Βέλγους αστυνομικούς»
Παράλληλα, η Εύα Καϊλή προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για τα βασανιστήρια που κατήγγειλε ότι υπέστη από τους Βέλγους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Star. Οι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος, προχωρούν όμως ένα βήμα ακόμα. Μετά από συνεννόηση με την Εύα Καϊλή θα καταγγείλουν τα βασανιστήρια στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.
Στις Βρυξέλλες ερευνούν ήδη την καταγγελία της, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή να δηλώνει ότι όσα βασανιστήρια και αν της κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι που δεν έκανε. Τα βασανιστήρια που καταγγέλλονται είναι: απομόνωση, κρύο, συνθήκες που της απαγόρευαν τον ύπνο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε.
«Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης» μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.
«Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα. Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.