Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
#blackfridayΑετός παίρνει στο κλουβί του μικρό γεράκι για να το φάει αλλά...

Αετός παίρνει στο κλουβί του μικρό γεράκι για να το φάει αλλά τελικά αποφασίζει να το υιοθετήσει

Μια οικογένεια άγριων φαλακρών αετών στον Καναδά απλά καλωσόρισε ένα νέο και αναπάντεχο μέλος στην οικογένεια – ένα ορφανό νεογέννητο γεράκι. Το πουλί φαίνεται να αγαπάει τη νέα του ζωή σαν ένα μικρό αετόπουλο, αφού οι νέοι γονείς του φαίνεται να το θεωρούν δικό τους, φροντίζοντας να παίρνει πάντα ένα ίσο μερίδιο φαγητού.

‘Νομίζω ότι το γεράκι πάρθηκε από τους αετούς σαν πιθανό φαγητό και το έφεραν πίσω στη φωλιά’, δήλωσε ο ερευνητής Ντέιβιντ Χάνκοκ από το Ίδρυμα Άγριας Ζωής Χάνκοκ στο The Dodo. ‘Αυτό δεν είναι ένα ανήκουστο γεγονός’.

Αλλά πώς οι αετοί άλλαξαν γνώμη και άρχισαν να θεωρούν το νεογέννητο γεράκι σαν μωρό τους και όχι σαν θήραμά τους;

‘Θα μπορούσε να είναι ότι το μωρό- γεράκι είναι αρκετά παρόμοιο σε εμφάνιση, ή έκανε έναν ήχο επαιτείας που πυροδότησε το ένστικτο της φροντίδας’, εξήγησε ο Χάνκοκ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το γεράκι φαίνεται να τα πάει πολύ καλά. ‘Το γεράκι δεν νιώθει να απειλείται. Δεν υπάρχει καθόλου αδελφικός ανταγωνισμός. Οι αετοί είναι καλοί μαζί του’, δήλωσε ο Χάνκοκ. ‘Είναι απίστευτο!’

Ωστόσο, καθώς τα γεράκια αφήνουν τη φωλιά των γονέων τους νωρίτερα από τα μωρά των αετών, ο Χάνκοκ θα τον μεταφέρει σύντομα σε ένα μέρος όπου το πουλί θα μάθει τις δεξιότητες επιβίωσης που θα χρειαστεί.

Παρακολουθείστε το βίντεο παρακάτω

Τα πιο σημαντικά