Αεροπορική εταιρία κέρδισε το δικαίωμα να ζυγίζει τους επιβάτες της.

24 Οκτωβρίου, 2016 4:06 ΠΜ
More videos

Μια αμερικανική αεροπορική εταιρεία κέρδισε το δικαίωμα να ζυγίζει τους επιβάτες της για μια περίοδο έξι μηνών για να μάθει πόσα καύσιμα θα μπορούσε να εξοικονομήσει μετά την διαπίστωση, ότι ο μέσος όρος των επιβατών και οι αποσκευές που έχουν μαζί τους πάνω στο αεροπλάνο ήταν πιο βαριές από το αναμενόμενο.

Η Hawaiian Airlines καταργήσει τις κρατήσεις θέσεων στην διαδρομή ανάμεσα στην Χονολουλού και την Αμερικανική Σαμόα.

Αντ ‘αυτού, οι επιβάτες θα παίρνουν τις θέσεις τους την ώρα που κάνουν το τσεκ ιν για να βεβαιωθούν, ότι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την κύρια καμπίνα του αεροπλάνου. Η αεροπορική εταιρία κρατάει τουλάχιστον μια κενή σε κάθε σειρά ή βάζει παιδιά κάτω των 13 ετών.

Κάποιοι επιβάτες, υποστηρίζουν, ότι αυτή η πολιτική κάνει διακρίσεις, αφού επηρεάζει μόνο όσους ταξιδεύουν από Χονολουλού προς Πάγκο Πάγκο με τους περισσότερους επιβάτες να είναι κάτοικοι της Σαμόα.  Οι κάτοικοι της Σαμόα έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 6 καταγγελίες στο Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ από τις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Economist.

Το υπουργείο τάχθηκε υπέρ αυτής της πολιτικής, αφού η αεροπορική εταιρία ισχυρίστηκε, ότι η ίση κατανομή βάρους θα μπορούσε να αποτρέψει ενδεχόμενο αεροπορικό δυστύχημα.

Η Hawaiian Airlines, ανέφερε, ότι διεξήγαγε μια εθελοντική εξάμηνη έρευνα βάρους των επιβατών στην διαδρομή προς Πάγκο Πάγκο, ζητώντας από τους επιβάτες να ζυγιστούν μαζί με τις αποσκευές τους.

Κατά συνέπεια, η εταιρία κατάργησε τις προ- κρατήσεις θέσεων μόνο στην διαδρομή από την Αμερικανική Σαμόα, αφού οι έρευνες σε δρομολόγια άλλων πτήσεων, όπως στην Ιαπωνία και την Κορέα, δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα υπερβολικού βάρους.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Άλεξ Ντα Σίλβα, δήλωσε, ότι “τώρα που έχει ολοκληρωθεί η έρευνα δεν θα ζητήσουν από κανέναν επιβάτη να ανέβει στην ζυγαριά και ότι η εταιρία μπορεί ακόμα να βάλει τις οικογένειες να κάτσουν μαζί.”

Η Hawaiian Airlines δεν είναι η πρώτη αεροπορική που το κάνει τέτοιο βήμα. Η Samoa Air ξεκίνησε να ζυγίζει τους επιβάτες της το 2013.

Επίσης, το 2015 και η Uzbekistan Airways άρχισε να ζυγίζει τους επιβάτες της.

[Independent]

Ακολουθήστε μας στο facebook: