Αεροπορική εταιρία απαγόρευσε την επιβίβαση τεράστιου παγονιού συναισθηματικής υποστήριξης σε πτήση

Ιανουάριος 31, 2018 3:07 ΜΜ
More videos

Μια καλλιτέχνης από το Μπρούκλιν προσπάθησε να επιβιβαστεί σε μια πτήση της United Airlines μαζί με ένα παγόνι συναισθηματικής υποστήριξης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Νιούαρκ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η φωτογράφος και καλλιτέχνης Βέντικο προσφέρθηκε να πληρώσει για μια επιπλέον θέση για το παγόνι της που ονομάζεται Ντέξτερ. Μάλιστα, τόνισε στους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρίας ότι είχε το δικαίωμα να πάρει το παγόνι μαζί της στο αεροπλάνο ως ζώο συναισθηματικής υποστήριξης.

Δείτε το βίντεο

Το ταξιδιωτικό μπλογκ Live and Let’s Fly ήταν το πρώτο που έφερε στην δημοσιότητα αυτό το περίεργο περιστατικό.

Εδώ φαίνεται ο Ντέξτερ, το παγόνι συναισθηματικής υποστήριξης που του αρνήθηκαν την επιβίβαση σε πτήση της United Airlines.

Αργότερα, η ιδιοκτήτρια του παγονιού ανέβασε μια φωτογραφία μαζί με την οικογένειά της και το παγόνι στο προφίλ του Ντέξτερ στο Instagram.

Η Βέντικο που υιοθέτησε τον Ντέξτερ στα τέλη του 2014 είναι γνωστή φωτογράφος και καλλιτέχνης που έχει ως έδρα της το Μπρούκλιν.

Το αίτημα της καλλιτέχνιδος να έχει μαζί της το παγόνι της μέσα στο αεροπλάνο απορρίφθηκε.

Μια εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας ανέφερε ότι η καλλιτέχνης είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούσε να έχει μαζί της το παγόνι της.

“Το παγόνι δεν πληρούσε πολλές προϋποθέσεις όπως το βάρος και το ύψος του. Αυτό το εξηγήσαμε στην πελάτισσα μας 3 φορές πριν φτάσει στο αεροδρόμιο”, δήλωσε η εκπρόσωπος της United Airlines, Άντρεα Χίλλερ.

Επίσης, η Χίλλερ πρόσθεσε ότι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν με κάποιο ζώο συναισθηματικής υποστήριξης πρέπει να παρουσιάσουν τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση.

Η Βέντικο αγόρασε τον Ντέξτερ στα τέλη του 2014 για να τον χρησιμοποιήσει σε μια εγκατάσταση τέχνης στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δυο τους “δέθηκαν” από την πρώτη στιγμή. “Άρχισε να μου δίνει φιλιά και έβαλε το κεφάλι του στο στόμα μου”, ανέφερε η καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το τέλος του έργου της έδωσε τον Ντέξτερ σε έναν καλλιτέχνη που ζούσε στην Φλόριντα.

Εκεί ο Ντέξτερ ζευγάρωσε με ένα άλλο παγόνι, την Έττα. Λίγο καιρό αργότερα η Έττα και τα μικρά της εξαφανίστηκαν και ο Ντέξτερ έγινε επιθετικός. Στην συνέχεια, όταν η καλλιτέχνης πληροφορήθηκε ότι ο Ντέξτερ ζούσε σε ένα γκαράζ τον πήρε και τον υιοθέτησε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, κάθε περίπτωση επιβάτη που θέλει να ταξιδέψει με κάποιο ζώο υποστήριξης πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά και οι αεροπορικές πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους το μέγεθος, το βάρος και τους κανονισμούς της χώρας προορισμού για να αποφασίσει αν θα αφήσει ή όχι το ζώο να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

[dailymail]