Αεροπορικές εταιρίες έσπασαν τους κανόνες τους ώστε τα κατοικίδια να ξεφύγουν από τις πυρκαγιές.

11 Μαΐου, 2016 1:43 ΜΜ
More videos

Περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι του Φορτ ΜακΜέρρυ του Καναδά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των τεράστιων πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες. Ευτυχώς, οι αεροπορικές εταιρίες West Jet και Canadian North έκαναν ευκολότερη τη διαδικασία εκκένωσης με το να αφήσουν τους επιβάτες να πετάξουν μαζί με τα κατοικίδιά τους στην καμπίνα.

«Είναι σίγουρα ασυνήθιστο να μεταφέρει κανείς κατοικίδια στην καμπίνα, αλλά λόγω των ασυνήθιστων περιστάσεων ήμασταν σε θέση να παρακάμψουμε τους κανόνες για να στεγαστούν αυτά τα ζώα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Canadian North στο Huffington Post του Καναδά.

Κανονικά, τα ζώα που ταξιδεύουν με αεροπλάνο πρέπει να κρατούνται στο αμπάρι αποθήκευσης φορτίου. Ωστόσο, με τις παρούσες συνθήκες, οι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τα κατοικίδιά τους και έτσι είναι υπέροχο που μπορούν να πάρουν τα αγαπημένα τους πλάσματα μαζί τους.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες μέρες.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Φορτ ΜακΜέρρυ καθιστούν δύσκολη την ασφάλεια των κατοικίδιων.

Ευτυχώς, οι αεροπορικές εταιρίες West Jet και Canadian North αποφάσισαν να επιτρέψουν στα κατοικίδια να πετάξουν με τους ιδιοκτήτες τους στην καμπίνα.

«Λόγω των ασυνήθιστων περιστάσεων ήμασταν σε θέση να παρακάμψουμε τους κανόνες για να στεγαστούν αυτά τα ζώα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Canadian North.

Το προσωπικό είναι ακόμη πιο προστατευτικό με τη γάτα Meow Meow καθώς η έγκυος ιδιοκτήτριά της έπρεπε να γεννήσει πρόωρα.

Κανονικά, τα ζώα που ταξιδεύουν με αεροπλάνο πρέπει να κρατούνται στο αμπάρι αποθήκευσης φορτίου.

Ωστόσο, κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, οι αεροπορικές εταιρίες έκαναν μια εξαίρεση.

Είναι υπέροχο που οι κάτοικοι μπορούν να πάρουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μαζί τους.

Μπορούν να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον προς τη διαδρομή για ένα ασφαλές μέρος.

Πηγή: thedodo

Ακολουθήστε μας στο facebook: