Αερόπλοιο στην Ρωσία μεταφέρει τους πολίτες πάνω στην παγωμένη θάλασσα

12 Νοεμβρίου, 2017 12:24 ΜΜ
More videos

Οι άνθρωποι στη ρωσική Άπω Ανατολή “υποφέρουν” από ασυνήθιστα ζεστό καιρό για αυτή τη χρονική περίοδο. Οι ποταμοί στην ομοσπονδιακή περιοχή δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί πλήρως, οπότε ο μόνος τρόπος να διασχίσετε τον ποταμό Λένα είναι να επιβιβαστείτε σε ειδικά αερόπλοια και να απολαύσετε τη βόλτα.

Η περιοχή της Γιακούτια στη ρωσική Άπω Ανατολή δεν είναι ξένη προς τις θερμοκρασίες κατάψυξης, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται στην περιοχή στα μέσα του φθινοπώρου. Ωστόσο, η τρέχουσα θερμοκρασία των -20C προφανώς δεν είναι αρκετά σοβαρή – τα ποτάμια δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί πλήρως, αν και η Λένα καλύπτεται από βαρύ πάγο. Αυτό το κάνει πολύ δύσκολο να διασχίσουν τον ποταμό.

Το βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στην πόλη Γιακούτσκ δείχνει ότι ο μόνος τρόπος να φτάσετε στην άλλη πλευρά είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά σκάφη – αερόπλοια – καθώς άλλοι τύποι μεταφοράς μπορούν εύκολα να παγιδευτούν. Το βίντεο παρουσιάζει ένα αερόπλοιο που μεταφέρει τους επιβάτες μέσω ενός «πολύπλοκου υδρολογικού σχηματισμού πάγου», δήλωσε στους ντόπιους κατοίκους ο Ιβάν Μποζχετόνοφ στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

© ivan_kentucky / Instagram

 

“Τώρα υποφέρουμε”, δήλωσε ο άντρας, εξηγώντας ότι ο καιρός είναι ασυνήθιστα ζεστός γι ‘αυτή την εποχή του χρόνου στην περιοχή, γεγονός που εμποδίζει το πάγωμα του ποταμού. Το Instagram του  έχει αρκετές συναρπαστικές εικόνες και βίντεο του μερικώς παγωμένου ποταμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα πλοίο με περισσότερους από εκατό επιβάτες και πάνω από 30 αυτοκίνητα και φορτηγά στο πλοίο έχει κολλήσει στον πάγο στην ίδια περιοχή. Κανένας δεν τραυματίστηκε. Οι ομάδες διάσωσης βοήθησαν τους ανθρώπους να φτάσουν με ασφάλεια στο έδαφος με τα πόδια.

[rt]