Αεροπλανοφόρο εντυπωσιάζει με την ευκολία που μπορεί να στρίψει

26 Ιουνίου, 2017 5:49 ΜΜ
More videos

Η ανανεωμένη δύναμη του αμερικανικού στρατιωτικού ναυτικού φέρει το όνομα USS Lincoln και είναι ένα αεροπλανοφόρο 99.000 τόνων, που μπορεί να κάνει απότομες στροφές σε μεγάλες ταχύτητες και να δέχεται 6.000 ναύτες επί του σκάφους.

Το USS Lincoln, ένα αεροπλανοφόρο κατηγορίας Nimitz, παρακολουθείται καθώς διεξάγει θαλάσσιες δοκιμές στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το μήκος του, 335 μέτρα, δεν το εμποδίζει από το να κινηθεί σχεδόν με 56 χιλιόμετρα την ώρα.

Η διεξαγωγή των δοκιμών και το κατά πόσο θα αντεπεξέλθει στα προαπαιτούμενα, θα σηματοδοτήσει ένα νέο ορόσημο για το αμερικανικό στρατιωτικό ναυτικό, καθώς θα πάρει το πράσινο φως για να ταξιδέψει από το ναυπηγείο σε αμερικανική βάση και θα ενταχθεί σαν πολεμικό πλοίο.

Η Άντισον Μίλα, Ανθυποπλοίαρχος, δήλωσε ότι οι γρήγορες στροφές διεξάγονται για να δουν πώς αντιδρά το πλοίο σε περίπτωση που χρειάζεται να αποφύγει έναν απροσδόκητο κίνδυνο στη θάλασσα.

Είναι από τα μεγαλύτερα ναυτικά πλοία που έχουν κατασκευαστεί ποτέ – και είναι ικανά να κάνουν γρήγορες στροφές στον ανοιχτό ωκεανό.

Το βίντεο έχει καταγράψει το 99.000 τόνων αεροπλανοφόρο της αμερικανικής κατηγορίας Nimitz, να γλιστρά με εκπληκτική ταχύτητα και ευκινησία στο νερό, καθώς διεξάγει τις θαλάσσιες δοκιμές.

Το πλοίο είναι ανάμεσα σε μερικά από τα πιο σύνθετα που κατασκευάστηκαν ποτέ, με μήκος σχεδόν 335 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 6.000 ναυτών και περισσότερων από 70 αεροσκαφών.

Παρά το μεγάλο μέγεθός του, το πλοίο μπορεί να κινηθεί σχεδόν με 56 χιλιόμετρα την ώρα, χάρη στους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας που διαθέτει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Το βίντεο έχει καταγράψει το αεροσκάφος USS Lincoln να γλιστράει με εκπληκτικά γρήγορη ταχύτητα και ευκινησία στο νερό, καθώς διεξάγει θαλάσσιες δοκιμές.

Το αεροπλανοφόρο, ένα από τα πιο σύνθετα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, με μήκος 335 μέτρα και δυνατότητα να μεταφέρει 6.000 άνδρες, καθώς και πάνω από 70 αεροσκάφη.

Το USS Lincoln πέρασε πρόσφατα σέρβις πάνω σε θέματα ανεφοδιασμού του πυρηνικού σταθμού, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων πολέμου.

Κατασκευασμένο το 1989 και με προοπτική να διαρκέσει 50 χρόνια, το πλοίο πέρασε πρόσφατα δοκιμασίες και σέρβις. Αυτό περιελάμβανε ανεφοδιασμό του πυρηνικού σταθμού του, εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών του, τα συστήματα πολέμου σε όλο το πλοίο και την πλήρη ανακατασκευή του εξοπλισμού του καταστρώματος.

Το πλοίο έφυγε από το Ναυτικό Σταθμό Νόρφολκ στις 5 Ιουνίου για να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές για την πιστοποίησή του.

Οι ναυτικοί από το πλήρωμα του USS Abraham Lincoln θα αξιολογηθούν επίσης για να προσδιοριστεί η ικανότητά τους να διεκπεραιώνουν επιτυχώς εναέριες επιχειρήσεις μέρα και νύχτα.

Επειδή τα αεροπλανοφόρα είναι στόχοι υψηλής αξίας, πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν στροφές για να αποφευχθούν συγκρούσεις ή εχθρικές τορπίλες.

Η αποφυγή ενδεχόμενων στόχων σύγκρουσης είναι μια αναγκαιότητα περισσότερο από ποτέ, μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού καταστροφέα USS Fitzgerald και ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Φιλιππίνων λίγο έξω από τον κόλπο του Τόκιο, στην Ιαπωνία στις 17 Ιουνίου.

Επτά Αμερικανοί ναύτες πέθαναν σαν αποτέλεσμα της σύγκρουσης με το πολεμικό πλοίο και εξετάζεται τώρα εάν μερικοί από αυτούς χάθηκαν σκόπιμα, όταν το πλήρωμα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να σφραγίσει τμήματα του καταστροφέα.

[dailymail] [navytimes] [naval-technology]

Ακολουθήστε μας στο facebook: