Αεροφωτογραφίες δείχνουν τα νοητά σύνορα πλούσιων και φτωχών περιοχών στη Νότια Αφρική

11 Μαρτίου, 20173:54 ΠΜ
More videos

Ο φωτογράφος Τζόνι Μίλερ, απαθανατίζει την έντονη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη Νότια Αφρική. Δείχνει τις εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας τις φυσικές διαφορές μεταξύ της ζωής και της κατάστασης των κατοίκων.

Χρησιμοποιώντας ένα drone, έβγαλε διάφορες αεροφωτογραφίες που δείχνουν την απόκλιση που είναι αρκετά εμφανής, για τη σειρά φωτογραφιών «Άνισες Σκηνές».

Johnny Miller

Υπογράμμισε το διαχωρισμό των καταπράσινων τοπίων και των ευχάριστων σπιτιών της μιας πλευράς, και τα θλιβερά και έρημα εδάφη της άλλης, μόνο με μια λεπτή γραμμή. Ο άνδρας αναφέρει πως οι διαφορές δεν είναι εύκολο να παρατηρηθούν από το σημείο οπτικής ενός ανθρώπου. Αυτή είναι η ομορφιά της αεροφωτογραφίας. Μπορεί να δείξει τα πράγματα με μια διαφορετική οπτική μέσω των έξυπνων φωτογραφιών του.

Οι δραματικές φωτογραφίες, δείχνουν πόση ανισότητα υπάρχει μεταξύ τους. Στόχος του Τζόνι Μίλερ, είναι να διαταράξει τον εφησυχασμό του λαού του Κέιπ Τάουν.

Η πολιτική του απαρτχάιντ το 1947, ήταν ένα κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο φυλετικού διαχωρισμού. Περιελάμβανε τη συμμετοχή πολιτικών, οικονομικών και νομικών διακρίσεων κατά των ατόμων που δεν ήταν λευκοί, στη Νότια Αφρική. Δημιουργήθηκαν ζώνες προστασίας ώστε να διαχωρίζονται μέσω εμποδίων, δρόμων και ποταμιών με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Παρά το πέρασμα του χρόνου, πολλοί τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχουν ακόμη και ενισχύονται οι αδικίες και οι ανισότητες.

Κία Σάντς και Μπουμποσράντ

Johnny Miller

Johnny Miller

Χουτ Μπέι και Ιμιζάμο Γιέτου

Johnny Miller

Αλεξάντρα και Σανττόν

Johnny Miller

Johnny Miller

Μανενμπεργκ και Φολά Παρκ

Johnny Miller

Στραντ και Μονζαμό

Johnny Miller

Johnny Miller

Johnny Miller

Masiphumelele και Λίμνη Μισέλ

Johnny Miller

Παπούα Σιουγκολουμ και γήπεδο του γκολφ

Johnny Miller

Johnny Miller

Βουκουζενζελε και μια προσεγμένη περιοχή

Johnny Miller

Μια πιο κοντινή ματιά στην πλούσια περιοχή

Johnny Miller

Βουσιμουζι και νεκροταφείο Μοϊφοντέιν

Johnny Miller

Johnny Miller

Johnny Miller

Johnny Miller

Ο φωτογράφος, ελπίζει πως θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το καλύτερο που μπορούν με τη χρήση της τεχνολογίας, να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να γίνει η διαφορά. Ιδιαίτερα τώρα, που ζούμε στην εποχή της γρήγορης μετάδοσης πληροφοριών.

Στόχος του, δεν είναι να ξεκινήσει ένα πόλεμο. Δείχνει τις περιοχές με την πιο αντικειμενική οπτική. Ελπίζει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της ανισότητας, με εποικοδομητικό και ειρηνικό τρόπο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News