Aegean: Υπέγραψε την συμφωνία των 5 δισ. με την Airbus

23 Ιουνίου, 201811:33 ΠΜ
More videos

Η διοίκηση της Aegean προχωρά και σε επένδυση 30 εκατ. ευρώ για το νέο εκπαιδευτικό κέντρο 12.000 τ.μ. στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην τεχνική βάση της Aegean, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή υπογραφής της συμφωνίας με την Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo. Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus κ. TomEnders.

Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Εκπαιδευτικό κέντρο 12.000 τ.μ.

Όπως ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Βασιλάκης η Aegean παράλληλα προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18-24 μήνες, στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της Aegean, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Ταυτόχρονα, η Aegean ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σύνολο του κόστους των σχολών φοίτησης, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 60.000-70.000 ευρώ ανά υποψήφιο.

O Πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος ΒασιλάκηςO Πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης

Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Η Aegeanχτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση».

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την Aegean από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».

Γενική άποψη από την εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας της AEGEAN με την AirbusΓενική άποψη από την εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας της AEGEAN με την Airbus  ELIAS JOIDOS

Από την πλευρά του ο κ. Thomas EndersChief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: «η Aegeanείναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της Aegean στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Aegean επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News