Άδωνις: «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα και να επενδύσετε»

13 Απριλίου, 2022 1:35 ΠΜ
More videos

«Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα και να επενδύσετε», είναι το μήνυμα που απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 23ο Ετήσιο Συνέδριο της «Capital Link Invest in Greece», στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε ειδικότερα στους επιχειρηματίες που έχουν ελληνική καταγωγή αναφέροντας ότι ο επενδυτής θα έρθει να επενδύσει, μόνο αν πιστεύει ότι θα έχει κέρδος από την επένδυσή του και τονίζοντας πως είναι η σωστή στιγμή για τους Έλληνες του εξωτερικού να «έρθουν» στην Ελλάδα.

«Εφόσον όμως τώρα βλέπετε άλλους, που δεν είναι Έλληνες, να έρχονται και να επενδύουν στην Ελλάδα, σίγουρα τώρα είναι η σωστή στιγμή και για εσάς να έρθετε. Όχι επειδή είστε Έλληνες, αλλά επειδή θα βρείτε ευκαιρίες στην Ελλάδα και ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα όποια προβλήματα προκύψουν».

Ελκυστικός προορισμός επενδύσεων

Τα τελευταία 2,5 χρόνια, η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και είναι πλέον ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις δήλωσε σχετικά ο Άδωνις Γεργιάδης και πρόσθεσε πως «αν πριν από δύο χρόνια σας έλεγα, από αυτό εδώ το βήμα, ότι το Ελληνικό θα έχει ξεκινήσει σε δύο χρόνια, ενώ δέκα ολόκληρα χρόνια το συζητούσαμε, νομίζω δεν θα με πίστευε κανείς. Καταφέραμε σήμερα να έχουμε τις εργασίες στο Ελληνικό και να ξέρουμε ότι σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα όμορφα έργα που θα φτιαχτούν εκεί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις επενδύσεις εταιρειών διεθνούς εμβέλειας, όπως η Pfizer και η Amazon. «Η Pfizer, η οποία ήταν η πρώτη ξένη άμεση επένδυση που ήρθε στη χώρα, στο αρχικό της πλάνο είχε 200 θέσεις εργασίας. Σήμερα έχει 700 θέσεις εργασίας και ελπίζω να ξεπεράσει τις 1.000. Και δεν είναι μόνο η Pfizer. Η Microsoft έρχεται στην Ελλάδα. Η Digital Realty έρχεται στην Ελλάδα. Η Amazon Web Services έρχεται στην Ελλάδα. Η Meta-Facebook έρχεται στην Ελλάδα. Και πολλές άλλες ακόμα.»

Ενώ υπενθύμισε ότι για το data center της Microsoft ήταν υποψήφιες 900 πόλεις και ανήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή η επένδυση θα εγκριθεί μαζί με άλλες στρατηγικές επενδύσεις από την διυπουργική επιτροπή.

Σταθερότητα Κυβέρνησης, χώρας και δημοσιονομικών

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επιτυχία της χώρας να αποπληρώσει πρόωρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «κάτι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Κυβέρνησής μας, της χώρας και των δημοσιονομικών μας» όπως δήλωσε.

Ενώ χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την ανακοίνωση του κ. Ντομπρόφσκι «ότι αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωπαϊκή επιτήρηση».

«Άλλο ένα βήμα μπροστά για να πετύχουμε έναν μεγαλύτερο στόχο επενδύσεων, οι οποίες θα τερματίσουν όλη αυτή την περιπέτεια που ξεκίνησε το 2010 και θα μας δώσουν ένα λαμπρό μέλλον». σχολίασε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός.

Σας ευχαριστώ πολύ».