Άδωνις: «Πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση του κατώτατου μισθού»

24 Οκτωβρίου, 2021 12:46 ΜΜ
More videos

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε όσους μιλούν για αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με την ανάπτυξη, πως τότε πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση της τάξεως του 9%.

Την δική του απάντηση σε όσους απαιτούν η αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογη με αυτή της ανάπτυξης, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Open και όταν η κουβέντα έφτασε στο συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε πέρυσι θα έπρεπε να είχαμε μείωση του κατώτατου μισθού ύψους 9%.

«Έχει ήδη ανακοινωθεί η αύξηση από την πρώτη του χρόνου. Εγώ συμφωνώ απολύτως με αυτόν που λέει αφού έχουμε 8% ανάπτυξη γιατί να μην έχουμε και 8% αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πράγματι, εγώ πιστεύω οτι ο κατώτατος μισθός πρέπει να συνδέεται με την παραγωγικότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό είναι σωστό. Μόνο αυτό, γιατί δεν πρέπει να το συνδέουμε με πολιτικές αποφάσεις γιατί αλλιώς η οικονομία θα καταστραφεί.

Αν εφαρμοστεί απόλυτα το όποτε έχω αλλαγή της παραγωγικότητας, να έχω αλλαγή και στην παραγωγικότητα του κατώτατου μισθού έπρεπε πέρυσι το 2020 να έχουμε -9% του βασικού μισθού. Δεν κάναμε -9%. », είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video μετά το 28:30…