Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΆδωνις: «Οι πολίτες φταίνε για την οικονομία που έμεινε πίσω»

Άδωνις: «Οι πολίτες φταίνε για την οικονομία που έμεινε πίσω»

«Δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν», ισχυρίζεται ο Άδωνις

Για «τεμπελιά» και «βόλεμα» με τα επιδόματα (της πείνας) κατηγόρησε ουσιαστικά τους πολίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε μεν αυτές τις λέξεις, αλλά ξεκάθαρα αυτό υπονόησε, ευλογώντας για μια ακόμη φορά τα «γένια» του Υπουργείου του (του εαυτού του δηλαδή) και της κυβέρνησης!

Μάλιστα, όπως τόνισε με το γνωστό του ύφος «κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η οικονομία έχει μείνει πίσω και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι λίγο περισσότερο για να πάμε μπροστά και να φύγουμε από το σημείο στο οποίο είχαμε κολλήσει».

Αυτό που κάνει πως δεν καταλαβαίνει βέβαια ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι η οικονομία δεν έμεινε πίσω και δεν κόλλησε εξαιτίας των «όλων» (κανένας δεν έκλεισε εθελοντικά το μαγαζί του και σταμάτησε να δουλεύει τόσους μήνες), αλλά εξαιτίας των λίγων που βρίσκονται στην κυβέρνηση και των αποφάσεων που πήραν.

Και σε ότι αφορά το «λίγο περισσότερο» που είπε, ήδη οι συνεχόμενες Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα και το εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται, δίνουν επακριβώς τον ορισμό του «λίγο» στο κυβερνητικό λεξικό.

Τι είπε λοιπόν στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους κακούς πολίτες (αυτούς που φταίνε και για την πανδημία σύμφωνα με την κυβέρνηση, μην το ξεχνάμε) που δεν θέλουν να δουλέψουν κι έχουν… βολευτεί με τα επιδόματα;

«Έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν (σ.σ. το ότι πολλοί εργοδότες δεν έχουν φράγκο να πληρώσουν επειδή τους κατέστρεψε το αέναο lockdown ούτε που περνά από το μυαλό του Υπουργού). Το ίδιο δε, μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος ‘παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι “μαύρα” και είμαι καλά’. Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του Υπ. Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας. ”Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα. Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, την στήριξη των θέσεων εργασίας. Εγώ ως παλαιός έμπορος που έχω δουλέψει πολύ πίσω από τον πάγκο των βιβλίων, σκέφθηκα να δώσουμε δύο Κυριακές για να ανοίξουν τα μαγαζιά για να ρεφάρουν λίγο, αφότου καταργήθηκε το click inside. Δεν είπαμε να καταργήσουμε τις Κυριακές ή να δουλεύουμε όλες τις ημέρες. Η αντίδραση σε αυτό πολλών εμπορικών συλλόγων και της ΓΣΕΕ με ξεπερνά, την ώρα που λέμε να βρούμε λεφτά από το πουθενά για να στηρίξουμε το λιανικό εμπόριο».

Αυτό λοιπόν είναι το νέο αφήγημα της κυβέρνησης. Ο κακός κόσμος έχει την ευθύνη που δεν θέλει να δουλέψει. Για την οικονομία, για την πανδημία, για όλα.Τα πιο σημαντικά