Άδωνις: «Οι καταλήψεις που κάνουν οι μαθητές είναι χαβαλές δεν είναι αγώνας»

3 Οκτωβρίου, 2020 2:43 ΜΜ
More videos

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε τις θέσεις του, για τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις στα σχολεία.

«Έχετε ευθύνη όταν λέτε αυτά στην τηλεόραση. Σταματήστε να τα λέτε στην τηλεόραση. Έχετε ευθύνη» είπαν στον υπουργό οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Στάθης και Νίκος Ρογκάκος. Επιχειρώντας να του πουν ότι τα παιδιά έχουν δίκιο, για το αίτημα που έχουν να είναι λιγότερα στις τάξεις.

Και η απάντηση Γεωργιάδη ήρθε αμέσως: «Δεν κινδυνεύει κανενός παιδιού η υγεία. Είναι ντροπιαστικό αυτό που λέτε. Ντρέπομαι για εσάς. Γνωρίζετε οτι τα κρούσματα ιού στα σχολεία είναι στο 0,01%» είπε μεταξύ άλλων, ενώ νωρίτερα είχε σπεύσει να αμφισβητήσει τα αιτήματα των μαθητών.

«Πιστεύετε ότι τα παιδιά κάνουν καταλήψεις γιατί κάπου λείπουν αναπληρωτές καθηγητές; Πιστεύετε οτι έχουν καούρα να προσληφθούν καθαρίστριες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι: «Οι καταλήψεις δεν έχουν να κάνουν με τα αιτήματα του λεγομένου και ανυπάρκτου μαθητικού κινήματος. Χαβαλές είναι οι καταλήψεις, δεν είναι αγώνας».

Δείτε το βίντεo: