Άδωνις: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά»

23 Αυγούστου, 2021 4:51 ΜΜ
More videos

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους ενόψει φθινοπώρου ενώ μένουν λίγες ώρες για να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα ισχύουν. Τι είπε για το lockdown ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ως «μειοψηφία» που βλάπτει το ΕΣΥ χαρακτήρισε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, γιατί δυστυχώς μια μικρή, άλλα όχι ασήμαντη μειοψηφία πολιτών, έχει αποφασίσει να τινάξει το σύστημα υγείας της χώρας μας στον αέρα».

«Η οικονομία αντέχει» διαβεβαίωσε επίσης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει το θέμα της οικονομίας υπό έλεγχο».

Για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει lockdown, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους πολίτες».

Σε αυστηρό τόνο μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν συζητείται καν η είσοδος τον χειμώνα για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε χώρους διασκέδασης εστίασης και ψυχαγωγίας, λέγοντας, «δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά». Τέλος, ξεκαθάρισε, ότι πρόκειται για τιμωρία όσων δεν εμβολιάστηκαν, αλλά είναι θέμα διαχείρισης του κινδύνου.