Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
διάφοραΆδωνις για Έλληνες στο Ντουμπάι: «Δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό»

Άδωνις για Έλληνες στο Ντουμπάι: «Δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό»

Προκλητικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτώμενος για τους Έλληνες που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να γιορτάσουν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς είπε κυνικά: «Είναι νόμιμο καθώς δεν απαγορεύονται τα ταξίδια στο εξωτερικό».

Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε νομό χωρίς πρόστιμο, αλλά για όσους ταξιδεύουν εκτός Ελλάδος εν μέσω lockdown, δεν υπάρχει θέμα! Το ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε κατόπιν πως θεωρεί «πράξη μεγάλης κοινωνικής ανευθυνότητας το να μην μπορεί κάποιος να αντέξει χωρίς ρεβεγιόν για μια χρονιά», δεν έσωσε την κατάσταση.

Σε ότι αφορά τρίτο κύμα της πανδημίας, ο κ. Γεωργιαδης είπε ότι «βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη και είναι πολύ πιο φριχτό από το δεύτερο», ενώ για την αυστηροποίηση των μέτρων επεσήμανε πως «πρώτο μέλημα είναι ο έλεγχος της πανδημίας και μετά θα ακολουθήσει το άνοιγμα της αγοράς».

«Οι επιτροπές των ειδικών επιστημόνων που εισηγούνται στην κυβέρνηση, είχαν εκφράσει έντονες ανησυχίες για τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς αναμένεται και η αύξηση των κρουσμάτων από την κινητικότητα τις μέρες των εορτών και τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έτσι η απόφαση για την αυστηροποίηση των μέτρων είχε παρθεί από την Πέμπτη, αλλά ανακοινώθηκε το Σάββατο για να μην υπάρξει ενδιάμεσα εργάσιμη μέρα, κάτι που σε άλλες περιπτώσεις αποδείχτηκε καταστροφικό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Στόχος είναι να πάμε στο άνοιγμα των σχολείων με όσο το δυνατόν καλύτερα δεδομένα. Το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου είναι στόχος της κυβέρνησης κι όχι ειλημμένη απόφαση και θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και τος επόμενες μέρες ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς οι ψυχολόγου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των μαθητών, από την παρατεταμένη απουσία τους από τις σχολικές αίθουσες».

Τα πιο σημαντικά