Άδωνις για PCR τεστ: «Κάτω από 60 και κοντά στα 50 ευρώ η τιμή»

4 Ιανουαρίου, 2022 12:33 ΜΜ
More videos

Για τη νέα τιμή του PCR τεστ που όπως τόνισε θα είναι κοντά στα 50 ευρώ μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (4/1) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάτω από 60 ευρώ και κοντά στα 50 ευρώ θα οριστεί η τιμή των μοριακών τεστ κορονοϊού (PCR)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή»

Η σχετική υπουργική απόφαση, θα εκδοθεί σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα το μεσημέρι.

Όπως διαμήνυσε ο υπουργός: «Κανείς δεν θα μπορεί να υπερβεί την νέα αυτή τιμή καθώς πρόκειται για διατίμηση. Και σήμερα εάν σας χρεώσουν πάνω από 60 ευρώ μπορείτε να κάνετε καταγγελία».

«Μου αρέσει όταν παίρνω μία πολιτική απόφαση να γίνεται σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε πως «η τιμή των 60 ευρώ που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο, δεν είμαστε ακριβοί στα PCR, είμαστε φτηνοί».

«Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον Γιώργο Πατούλη και με τον Ιατρικό Σύλλογο» ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε αναφερόμενος στη συνταγογράφηση των τεστ ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του υπουργείου Υγείας.

Rapid test για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ

«Η τιμή ορίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο συμφέρουσα για τον πολίτη και να μην θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη διαδικασία, καθώς εάν τα περισσότερα εργαστήρια δεν έχουν το παραμικρό κέρδος ή και μικρή ζημιά, τότε τα τεστ θα γίνονται από λιγότερα κέντρα και η αναμονή και η πίεση θα αυξηθεί στα υπόλοιπα» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.