Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΆδωνις Γεωργιάδης: «Θα έρθουν ανατιμήσεις στα τρόφιμα»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα έρθουν ανατιμήσεις στα τρόφιμα»

«Για το market pass δεν μπορώ να σας πω κάτι, γιατί δεν ασχολούμαι πια με αυτό το κομμάτι, δεν το γνωρίζω. Σίγουρα μπορώ να σας πω ότι η ζημιά στη Θεσσαλία είναι τόσο μεγάλη που θα επηρεάσει οικονομικά το σύνολο του ελληνικού λαού. Πρώτα από όλα θα έρθουν ανατιμήσεις στα τρόφιμα, δεν μπορούν να μην έρθουν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8.

«ΗΕλλάδα δέχθηκε έναν πρωτοφανή κατακλυσμό. Είναι δυνατόν ένας πρωτοφανής κατακλυσμός να μην φέρει σοβαρές συνέπειες και να μην μας φέρει πρόσθετες δυσκολίες; Δεν γίνεται. Άρα ναι, υπάρχει μπροστά μας τον χειμώνα μια πρόσθετη δυσκολία. Εδώ θα κριθεί η κυβέρνηση στο πώς θα μπορέσει να βρει λύσεις και σε αυτά τα πρόσθετα προβλήματα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στο σύνολό της θα βρει λύσεις» διευκρίνισε στη συνέχεια.

Η απάντηση για την διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων, αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού

«Στο νομοσχέδιο μας έχουμε μια διάταξη για τις βιομηχανίες τροφίμων, αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού και τους επιτρέπουμε να έχουν 7ήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοι να δουλεύουν πενθήμερο αλλά με κυλιόμενες βάρδιες, μπορούν να δουλέψουν και Σάββατο και Κυριακή. Ειδικά για τα νερά δεν θα έπρεπε να γίνει καν συζήτηση γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστια έλλειψη εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα και πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή. Αλλά και γενικά για τις βιομηχανίες που βάλαμε, τις βάλαμε διότι οικονομοτεχνική μελέτη που μας κατέθεσαν δείχνει μεγάλη ζημία από το κλείσιμο των μηχανών την Κυριακή. Μέχρι να πάρουν μπρος τα μηχανήματα, χάνουν ουσιαστικά και την Δευτέρα» ανέφερε.

«Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν οι ίδιοι, γιατί η υπερωριακή απασχόληση πληρώνεται +40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα και δεν βλέπω για ποιον λόγο να πούμε όχι σε κάτι που θέλουν και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις. Μόνο το μηχάνημα που φτιάχνει τα μπουκάλια όταν κλείσει θέλει 24 ώρες για να φτάσει στη θερμοκρασία που χρειάζεται για να βγάλει το μπουκάλι» πρόσθεσε.

«Το υπουργείο Εργασίας έχει να δείξει σημαντικό έργο αυτούς τους 3 μήνες που είμαστε κυβέρνηση. Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο μας. Αύριο θα πάω στη Θεσσαλονίκη για μια ωραία πρωτοβουλία με την ΔΥΠΑ, “τις ημέρες καριέρας”. Κάναμε συμβόλαιο με 90 επιχειρήσεις που προσφέρουν 2.500 θέσεις εργασίας» περιέγραψε.

Τα πιο σημαντικά