Άδωνις Γεωργιάδης: “Να ευγνωμονείτε τον Σόιμπλε…”

17 Ιουλίου, 2015 12:48 ΜΜ
More videos

Ο Άδωνις Γεωργιαδης διάβασε ένα άρθρο με τον τίτλο: “Να ευγνωμονείτε τον Σόιμπλε…”. Και του άρεσε…

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε “απίθανο άρθρο” το κείμενο του Γιώργου Καρελιά, που δημοσιεύτηκε στο protagon.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ φαίνεται πως συμφωνεί απόλυτα με τον Γιώργο Καρελιά και έσπευσε να τουιτάρει το λινκ με το άρθρο του δημοσιογράφου.

Η αρχική ανάρτηση στο twitter:

Στο άρθρο του ο Γιώργος Καρελιάς αφού πρώτα ειρωνεύεται τον Πάνο Καμμένο για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε στο δημόσιο ευχαριστώ του Γιάννη Δραγασάκη στους Αμερικανούς, σε αντίθεση με το 1996 όταν ο Κώστας Σημίτης είχε κάνει το ίδιο, γράφει:

(…) Όταν ο σημερινός αντιγερμανισμός θα έχει περάσει, κάποιος άλλος θα ευχαριστήσει «την κυβέρνηση της Γερμανίας» για την συμβολή της, κ.λπ., κ.λπ.. Λέω να το κάνουμε από τώρα και να ευχαριστήσουμε τον δαίμονα Βόλφανγκ Σόιμπλε!

1. Διότι, με την αταλάντευτη επιμονή του να μας πετάξει έξω από το ευρώ, κατάφερε να μας κρατήσει μέσα! Αν ο Σόιμπλε δεν παρουσίαζε το σχέδιό του «ελληνική έξοδος» λίγο πριν από τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, οι δικοί μας, κοιμώμενοι τον ύπνον του δικαίου, θα πίστευαν ακόμα ότι είχαν συντρίψει την Ευρώπη και θα ξύπναγαν με τα ΙΟU στην τσέπη, πριν επιστρέψουν στην Αθήνα για να τυπώσουν δραχμές.

2. Διότι κατάφερε (ο Σόιμπλε) να αποσπάσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας από τον κόσμο των φαντασιώσεων και των ψεκασμών και τον έκανε να καταλάβει με ποιους παλαβούς (δικούς του) έχει μπλέξει.

3. Διότι αποκάλυψε (ο Σόιμπλε) ότι είχε ακριβώς το ίδιο σχέδιομε τον, κατά τα άλλα, άσπονδο εχθρό του Γιάνη Βαρουφάκη. Το σχέδιο Σόιμπλε πρόβλεπε (προβλέπει ακόμα!) με «χαρτιά» (ΙΟU) να πληρώνει το ελληνικό κράτος τις υποχρεώσεις του. Τα ίδια «χαρτιά» ήταν ο κρυφός άσος του Βαρουφάκη.

Οσο κι αν ανάβουν τα λαμπάκια κάποιων κάθε φορά που βλέπουν και ακούνε τον επίμονο Γερμανό, μπορεί να του χρωστάμε χάρη. Αν γλιτώσουμε, τελικά, την έξοδο, σ’ αυτόν θα οφείλεται. Ξεσκέπασε τους συμμάχους του «δραχμιστές» και άνοιξε τα μάτια του Τσίπρα και όσων ζούσαν στον φανταστικό τους κόσμο. Ειδικά ο σημερινός πρωθυπουργός και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τον ανακηρύξουν ευεργέτη τους.

Αν δεν υπήρχε ο Σόιμπλε, δεν θα υπήρχαν σήμερα οι ίδιοι στις καρέκλες τους. Αν ο Σόιμπλε δεν έκανε την ταρζανιά του με την έκθεση-εισήγηση για το GREXIT, ο Τσίπρας θα ζούσε στον κόσμο του Βαρουφάκη, η χώρα θα βρισκόταν εκτός ευρώ, χωρίς κανέναν σύμμαχο να αντιδράσει και ο νυν πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να περάσει την πόρτα του Νομισματοκοπείου στον Χολαργό. Θα το είχαν καταλάβει εξ εφόδου οι σύντροφοί του Λαφαζάνης και Λεουτσάκος, αν κι αυτούς δεν είχε προλάβει να τους συλλάβει η Ζωή. Η κωμωδία θα παιζόταν για λίγο, γιατί θα ακολουθούσε η τραγωδία.

Γι’ αυτό λέμε ότι οφείλουμε χάριτες στον Σόιμπλε, που τα απέτρεψε όλα αυτά. Αν ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ επιζήσουν πολιτικά, σ’ αυτόν θα το οφείλουν. Η καταφυγή στον «ακραίο» Σόιμπλε είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας τους, τώρα που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ο εχθρός Σόιμπλε είναι σύμμαχός τους, για να διατηρηθούν στην εξουσία.

Άλλωστε, τα λέει όλα η διαχρονικής αξίας ρήση του Γερμανού φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε: «Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό».

twitter/pontiki/protagon
Ακολουθήστε μας στο facebook: