Άδωνις Γεωργιάδης: «Φαντάζεστε να πέσουν σε κανένα παλαβό;»

Απρίλιος 24, 2021 8:53 ΜΜ
More videos

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά το ψήφισμα της τροπολογίας στη Βουλή, η οποία παρέχει στους λοιμωξιολόγους που συμμετέχουν στην Επιτροπή το ακαταδίωκτο.

Σύμφωνα με όσα ψηφίστηκαν οι λοιμωξιολόγοι «δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για την γνώμη που διατύπωσαν ή την ψήφο που έδωσαν», την ώρα μάλιστα που οι νεκροί στη χώρα από κορωνοϊό έφτασαν τους 9788, με βάση την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Open και υπεραμύνθηκε του ψηφίσματος, το οποίο προστατεύει τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από το να πέσουν σε κανέναν παλαβό όπως είπε. «Φαντάζεστε κύριε Παυλόπουλε, όταν τελειώσει αυτή η πανδημία με τους εμβολιασμούς σε λίγες εβδομάδες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό από αυτούς που βλέπουμε στο Facebook στο Twitter και παντού, να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους στα δικαστήρια επειδή δέχθηκαν να συμβουλεύουν μία κυβέρνηση ένα κράτος πως να αντιμετωπίσει την πανδημία. Εγώ απορώ και το πως γίνεται η συζήτηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης για τη στιγμή που επιλέχθηκε να έρθει η τροπολογία στη Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε τα εξής: «γιατί η πανδημία πλησιάζει στην λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή. Όσο περνάει η πανδημία και υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια, αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις εναντίον των επιστημόνων που έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά. Ένας μαγαζάτορας που θεωρεί ότι έπαθε ζημιά το μαγαζί του επειδή εισηγήθηκε ο Χ λοιμωξιολόγος το λοκντάουν, θα μπορούσε να κάνει μήνυση και αγωγή στον Χ λοιμωξιολόγο που ψήφισε υπέρ του λοκντάουν».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook: