Άδωνις: «Έρχονται μεγάλα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις εστίασης που θα παρανομούν»

6 Ιουλίου, 2021 3:27 ΜΜ
More videos

Οι κυρώσεις οι οποίες θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου για τις επιχειρήσεις εστίασης που δεν θα συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο λειτουργίας, σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιαστούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε «πολύ μεγάλα πρόστιμα» για τις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες θα δηλώσουν, όπως είπε ψευδώς, ότι είναι μεικτοί χώροι και αντίθετα υποδέχονται στο εσωτερικό τους, περισσότερους πελάτες από όσους προβλέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η πληρότητα για τους μεικτούς εσωτερικούς χώρους εστίασης όπου οι ανεμβολίαστοι πελάτες θα πηγαίνουν με μοριακό ή ράπιντ τεστ φτάνει το 50% ενώ στους αμιγείς που θα πηγαίνουν μόνο εμβολιασμένοι φτάνει το 85%.

«Δεν θα θα επιτρέψουμε κάποιοι να αισθάνονται κορόιδα στην Ελλάδα επειδή τηρούν τον νόμο. Όσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα είναι αμιγείς χώροι,» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς μάλιστα για περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματίες του κλάδου σχετικά με την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας, υπογράμμισε ότι «ο νόμος ισχύει για όλο το ελληνικό κράτος».

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με την επιτήρηση των μέτρων στην εστίαση του είχε δώσει έδωσε άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη ου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων». Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται είναι εκτός από τα υψηλά πρόστιμα στις επιχειρήσεις, να επιβάλλεται ακόμη και αναστολή λειτουργίας από την πρώτη κιόλας παράβαση ενώ αντίθετα να υπάρχει ένα είδους «μπόνους» για τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην περίπτωση που υπάρξει ένα σφοδρό τέταρτο κύμα της πανδημίας από το φθινόπωρο, επαναλαμβάνοντας ότι «μπορούμε να δούμε μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους εάν ξεφύγει η πανδημία» τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για προνόμια που δίνει η κυβέρνηση αλλά ο ίδιος ο ιός είναι εκείνος που κάνει «διαχωρισμό» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.