Άδωνις: «Άλλο η λιανική τιμή του PCR και άλλο η χονδρική»

12 Ιανουαρίου, 2022 3:26 ΜΜ
More videos

«Άλλο η λιανική τιμή του PCR και άλλο η χονδρική», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για το θέμα που έχει προκύψει με την τιμή των μοριακών τεστ μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει γίνει μεγάλη σπέκουλα με βάση τις επιτυχίες των δημάρχων Νεάπολης-Συκεών και Χαλανδρίου.

Διευκρίνισε, δε, πως είναι άλλο πράγμα το πλαφόν στη λιανική πώληση και άλλο η τιμή που πετυχαίνει έκαστος, όταν αγοράζει περισσότερα του ενός PCR. Οι δήμαρχοι μέσα από δημοπρασίες προκειμένου να πετύχουν τις χαμηλότερες τιμές. Υπάρχει διαφορά μεταξύ λιανικής και χονδρικής τιμής, επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι το πλαφόν είναι η ανωτάτη τιμή στη λιανική πώληση. «Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να έχει χαμηλότερο πλαφόν από εμάς», πρόσθεσε.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι το εργαστήριο που διενεργεί PCR στο Χαλάνδρι έκανε συμφωνία να πουλάει στον δήμο 25 ευρώ το κάθε τεστ, ενώ στον πολίτη το πουλάει 40 ευρώ. «Υπάρχουν πολλά εργαστήρια που πουλάνε τα τεστ κάτω από 47 ευρώ».