Άδωνι Γεωργιάδης: «To θαύμα του Ελληνικού είναι γεγονός»

12 Ιανουαρίου, 2022 3:52 ΜΜ
More videos

Του Άδωνι Γεωργιάδη – Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Naftemporiki Society)

Η πρώτη μου συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όταν ορκίστηκα υπουργός, τον Ιούλιο του 2019, ήταν με τον κύριο Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development. Δώσαμε τα χέρια και εγγυήθηκα ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει.

Στο διάστημα αυτό δέχτηκα άπειρες φορές κριτική, είτε ότι η εταιρεία δεν είχε τα χρήματα είτε ότι εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προσπεράσουμε τα εμπόδια και να παραδώσουμε το έργο. Ακόμα και όταν έγινε η μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development, τον Ιούνιο του 2021, εξακολουθούσε να υπάρχει η αμφισβήτηση ότι οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ποτέ.

Ο δε κύριος Πολάκης μου χάρισε μία μέρα στη Βουλή μία μικρή μπουλντόζα, θέλοντας να μου πει χαιρέκακα ότι δεν έχουν μπει ακόμα μπουλντόζες στο Ελληνικό.

Πριν από λίγες ημέρες -και τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα- το πρώτο κομμάτι του Ελληνικού άνοιξε για τον κόσμο, με την παράδοση μιας έκτασης πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων. Ένα εκπληκτικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα με παιδικές χαρές, υπαίθριους χώρους άθλησης, σιντριβάνια και μοναδικές εγκαταστάσεις φωτισμού. Ήδη, χιλιάδες κόσμου το έχουν επισκεφθεί και δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να το επισκεφθούν το επόμενο διάστημα.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Κάθε δύο με τρεις μήνες ένα καινούργιο κομμάτι από το έργο αυτό θα παραδίδεται στο κοινό. Μέχρι το 2025 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του εμβληματικού αυτού έργου, μεταμορφώνοντας το παλαιό αεροδρόμιο σε μία πόλη του μέλλοντος και σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Είκοσι και πλέον ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία απογείωση από τον αεροδιάδρομο, το «θαύμα» του Ελληνικού είναι γεγονός. Για όσους δεν το πιστεύουν, αρκεί μια βόλτα στην περιοχή για να πειστούν. Ευχαρίστως, να ξεναγήσω και προσωπικά τον κύριο Πολάκη, όχι για να του δείξω τις μπουλντόζες, αλλά για να του αποδείξω ότι εμείς δεν μιλάμε με λόγια, αλλά με έργα.

Πηγή: naftemporiki.gr