Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑδιανόητο: Τουρίστας άπλωσε μπουγάδα σε ιστορικά τείχη στην Κέρκυρα

Αδιανόητο: Τουρίστας άπλωσε μπουγάδα σε ιστορικά τείχη στην Κέρκυρα

Έβγαλε τα άπλυτά του στη φόρα… ή μάλλον τα πλυμένα του

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη * 

Όταν σκεφτόμαστε απλωμένα ρούχα στην Κέρκυρα, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από τα εμβληματικά καντούνια. Τα στενά σοκάκια με τη βενετσιάνικη φινέτσα είναι συνήθως στολισμένα με μοσχομυριστές μπουγάδες. Τα σχοινιά απλώνονται από το ένα παράθυρο στο άλλο και δίνουν χρώμα στα κομψά παλιά κτήρια.

agglos bougada naok2 750x375 1 agglos bougada naok3

Ένας ανενόχλητος Άγγλος τουρίστας, που κάνει τις διακοπές του στο νησί, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρακάτω… Άπλωσε τη μπουγάδα του πάνω στα κάγκελα του ιστορικού τείχους στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Μπουγάδα με θέα

mpoygada froyrio
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άπλωμα των ρούχων είναι μια βαρετή υπόθεση. Σίγουρα δεν θα μας φαινόταν τόσο μεγάλη αγγαρεία αν είχαμε κι εμείς τέτοια θέα.

Ο «αθεόφοβος» τοποθέτησε τα ρούχα του κατά μήκος του τείχους πάνω από το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας, με φόντο το Παλαιό Φρούριο, το απέραντο γαλάζιο και το ηλιοβασίλεμα.

mpoygada naok

Στα χρόνια της Ενετοκρατίας, οι Βενετοί άλλαξαν εντελώς την οχύρωση του Παλαιού Φρουρίου για να ενισχύσουν την άμυνα του. Ένα από τα πρώτα αμυντικά έργα τους ήταν η «Κόντρα Φόσα», μια θαλάσσια τάφρος που διαχωρίζει τη στεριά από το Φρούριο, δημιουργώντας ένα τεχνητό νησί. Η ακτή του καναλιού ξεκινάει από το Μανδράκι και η άλλη καταλήγει στον όρμο της Γαρίτσας.

Που να περνούσε τότε από το μυαλό τους ότι τόσα χρόνια μετά ότι ένας θρασύς τουρίστας θα «κοσμούσε» το στρατιωτικό τους οχυρό με τη μπουγάδα του.

Δώσε θάρρος στον… Άγγλο τουρίστα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά ο Άγγλος, παρά τις παραινέσεις Κερκυραίων που περνούσαν από το σημείο, αρνούνταν πεισματικά να απομακρύνει τα ρούχα του από τον ιστορικό χώρο. Μάλιστα, απαντούσε ειρωνικά και περιπαιχτικά σε όσους του ζητούσαν να τα πάρει από εκεί.

agglos

Τελικά, υπό την απειλή κλήσης της Αστυνομίας και σύλληψής του, τα μάζεψε αφού όμως πρώτα δεν δίστασε να γράψει με μαρκαδόρο ένα αναμνηστικό μήνυμα πάνω στις πέτρες του τείχους.

Πηγή εικόνων: corfutvnews.gr και corfupress.com

* Η Βασιλίνα Ριστάνη σπουδάζει στη New Media Studies

Τα πιο σημαντικά