Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
διάφοραΑδιανόητη απόφαση: 12χρονος αποβλήθηκε απ’το σχολείο, επειδή φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν...

Αδιανόητη απόφαση: 12χρονος αποβλήθηκε απ’το σχολείο, επειδή φορούσε μπλούζα που έγραφε «υπάρχουν μόνο 2 φύλα»

Μαθητής Γυμνασίου της Μασαχουσέτης αποβλήθηκε από το μάθημα της γυμναστικής, επειδή φορούσε μπλούζα, η οποία έγραφε «Τhere are only two genders» (υπάρχουν μόνο δύο φύλα).

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ «Fox News» και «Νew York Post, οι γονείς του Λίαμ Μόρισον έγιναν έξαλλοι όταν οι καθηγητές του σχολείου έκριναν ότι το μακό μπλουζάκι που έγραφε ότι υπάρχουν «μόνο δύο φύλα», έκανε τους συμμαθητές τους να αισθάνονται «ανασφάλεια» – όσους δηλαδή ανήκουν και στηρίζουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο 12χρονος, μαθητής του γυμνασίου «John T. Nichols Jr.» στο Middleborough, μίλησε για την περιπέτειά του, στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής του σχολείου του και όπως αναφέρει η εφημερίδα «New York Post», η ομιλία του ανέβηκε στον ακροδεξιό λογαριασμό «Libs of TikTok», που εκτοξεύει πικρόχολα σχόλια για την διεμφυλική κοινότητα κι έγινε viral στο Twitter.

Ο μαθητής Γυμνασίου υποστήριξε ότι οι καθηγητές του τον απέβαλαν από το μάθημα της Γυμναστικής, στις 21 Μαρτίου, ενώ η διεύθυνση του σχολείου του επεσήμανε ότι πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν παράπονα για το μήνυμα στο μπλουζάκι του, καθώς τους έκανε να νιώθουν «άβολα».

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου προτού επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν ήθελα να το κάνω αυτό, τηλεφώνησαν στον πατέρα μου», σημείωσε το αγόρι και πρόσθεσε ότι ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός όταν έφθασε στο σχολείο για να τον παραλάβει.

Ο μικρός εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι οι «πέντε λέξεις» στη μπλούζα που φορούσε, δεν έδειχναν «τίποτα το κακό, τίποτα το απειλητικό». «Ξέρω ότι έχω το δικαίωμα να φοράω ένα μπλουζάκι με αυτές τις πέντε λέξεις. Πρόκειται απλά για μια δήλωση που πιστεύω ότι είναι γεγονός», συμπλήρωσε στην ομιλία του, αντικρούοντας αυτούς τους ισχυρισμούς στη σχολική επιτροπή.

Ο μαθητής Γυμνασίου δεν πιστεύει ότι έκανε κάτι κακό

Σχετικά με τα σχόλια, ότι ήθελε να περάσει το μήνυμα της προστασίας των δύο φύλων, ο μαθητής Γυμνασίου είπε «δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ. Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην “Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος”».

Προτού αποχωρήσει από το σχολείο, το αγόρι ισχυρίστηκε ότι «ούτε ένα άτομο» δεν του παραπονέθηκε για το μήνυμα στη μπλούζα του κι ότι ορισμένοι μαθητές του εξέφρασαν ακόμη και την υποστήριξή τους προς αυτόν.

«Κανείς δεν σηκώθηκε και κανείς δεν βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα. Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει», κατέληξε.

26

Τα πιο σημαντικά