Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαAδελφή του Κατσίφα: «Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου»

Aδελφή του Κατσίφα: «Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου»

Για το κλίμα τρομοκρατίας που βιώνει η ίδια και οι Έλληνες της μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο μίλησε η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Ξανασκοτώνουν τον αδελφό μου! Είναι ύβρις. Δηλαδή με τον νεκρό αδελφό μου να συνεχίζουν αυτό! Μέχρι και οι αρχαίοι Έλληνες θάβανε τους εχθρούς τους με τιμές, τους Πέρσες!», λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η αλβανική εισαγγελία ζήτησε εξηγήσεις για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του αδερφού της από τον Δήμο Δρόπολης.

Για το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει στην περιοχή είπε: «Ότι υπάρχει στο χωριό κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και όλα αυτά υπάρχει και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ. Οι γονείς μου είναι πολύ σοκαρισμένοι και φοβισμένοι με όλα αυτά. Είχαμε ακούσει και πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι, ένα βράδυ μετά την κηδεία. Υπάρχει ηλεκτροδότηση, διακοπή ρεύματος, δωδεκάωρες διακοπές ρεύματος. Είναι σαν να ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση με αυτή τη χώρα. Θέλουν Ευρώπη; Δεν το νομίζω! Θέλουν τη μεγάλη Αλβανία; Ίσως! Μάλλον! Γιατί εγώ αυτό βλέπω, ότι ίσως θέλουν πόλεμο», λέει η Ερμιόνη Κατσίφα.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο δημοσιογράφος του Himara.gr, Φώτης Φράγκος, λέγοντας πως «μετά τη δολοφονία Κατσίφα απ’ ότι βλέπουμε οι αλβανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει κάποιες μορφές τρομοκρατίας εναντίον των κατοίκων της ελληνικής μειονότητας. Ψάχνουν για κάποια φαντάσματα, όπως είναι κάποιες εθνικιστικές οργανώσεις, που πιστεύουν ότι υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, πράγμα που δεν ισχύει».

Τα πιο σημαντικά