Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΑδελφή Ρούλας: «Να τελειώσουν όλα να πάμε για ποτάρες» – Ο άγνωστος...

Αδελφή Ρούλας: «Να τελειώσουν όλα να πάμε για ποτάρες» – Ο άγνωστος διάλογος πριν συλληφθεί η Πισπιρίγκου

Θύελλα στην Πάτρα για τις μαρτυρίες και τις νέες πληροφορίες που αποκαλύπτονται. Η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί βρισκόταν μαζί με την αδερφή της…

Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες συνεχίζουν να δίνουν τροφή για συζητήσεις. Στόματα που έμεναν κλειστά στην Πάτρα συνεχίζουν να ανοίγουν και τα λόγια τους προκαλούν αίσθηση. Για την Ρούλα Πισπιρίγκου και όχι μόνο. Όπως φαίνεται εκτός από την 33χρονη μητέρα και άλλα άτομα από το στενό περιβάλλον της, έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα συμβαίνουν. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία για την αδερφή της μητέρας, που όπως έλεγε σε δημοσιογράφους, δεν έβλεπε την ώρα να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην υπόθεση, για να πάει για ποτό.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τους γιατρούς της Πάτρας είπε, μιλώντας στο Μega, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που έχει μελετήσει την υπόθεση: «Όλα ξεκίνησαν από τους γιατρούς της Πάτρας. Εκείνοι χτύπησαν πρώτοι καμπανάκι». Όπως λέει υπήρχαν δημοσιεύματα στην αρχή των περιστατικών στον Τύπο της Πάτρας, που στέκονταν δίπλα στην οικογένεια.

«Έλεγαν τι είναι αυτά που ακούγονται, σταματήστε να βλέπετε αστυνομικές ταινίες». Η ίδια, μιλώντας με δημοσιογράφους στην Πάτρα της μετέφεραν ότι λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης κατηγορουμένης πλέον, υπήρχε επικοινωνία των δημοσιογράφων με την αδερφή της η οποία είπε χαρακτηριστικά: «Αμάν να τελειώσουν όλα αυτά να πάμε για ποτάρες. Δεν έχουν καμία συνείδηση για το τι συμβαίνει. Μιλάνε σαν να λένε ποίημα».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος ψυχίατρος, τόνισε ότι θα πρέπει να όλοι να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε δημόσια, σχετικά με την εικόνα της κατηγορουμένης. «Είμαστε μπροστά σε ένα γεγονός τριών παιδιών που χάθηκαν. Μπορεί φαντασιωσικά να σκεφτεί ό,τι θέλει ο καθένας. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, να σκεφτόμαστε τι λέμε, ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ο γνωστός ψυχίατρος τόνισε πως είναι αναγκαίο να εξεταστεί όλη η οικογένεια.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, σημείωσε πως πλέον η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. «Δεν μπορούμε να προκαταβάλουμε πράγματα. Αυτή η υπόθεση θα πάει στο τέλος, θα ανοίξει το παζλ. Σημαντικό να δούμε από τι προήλθε ο θάνατος και των δυο άλλων παιδιών». Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι και η παραίτηση των δύο δικηγόρων της 33χρονης. «Ένας δικηγόρος δε φεύγει έτσι».

Μιλώντας για την ουσία που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και οδήγησε ουσιαστικά στη λύση του θρίλερ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται και ειδικά σε τέτοιες ποσότητες. Η ουσία αυτή υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν χρησιμοποιείται, επισήμανε και η Βίκυ Παναγοπούλου, αναισθησιολόγος.

«Τα τελευταία 20 χρόνια δεν την χρησιμοποιούμε. Υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν την χρησιμοποιούμε όπως παλιότερα. Όλα τα φάρμακα που έχουν να κάνουν με την αναισθησία, βρίσκονται σε ντουλάπια κλειδωμένα».

Όπως είπε, η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν μεγάλη και δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί. «Αυτές οι ουσίες έχουν μια γλήγορη κάθαρση, μεταβολίζονται γρήγορα».

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά