Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΑχτσιόγλου: «Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που οδήγησαν στην υπουργοποίησή μου»

Αχτσιόγλου: «Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα σχέσεις που οδήγησαν στην υπουργοποίησή μου»

Για τον σεξισμό που “είναι παντού” και τον οποίο δέχτηκε και η ίδια ως υπουργός Εργασίας μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου.

Για τον διττό ρόλο της καθημερινότητάς της, αλλά και τον σεξισμό που η ίδια βίωσε ως -άλλοτε- υπουργός Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην ΕΡΤ η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν υποστηρίζεται η εργαζόμενη νέα μητέρα παραδέχτηκε πως “επουδενί δεν υποστηρίζεται όπως θα πρέπει μια νέα μαμά. Και αυτό αφορά και τη δική μου θητεία, παρότι έγιναν πράγματα εκείνη την περίοδο. Αφορά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις επόμενες”.

Εν συνεχεία, απαντώντας στο σχολιασμό που είχε από ένα μέρος της κοινωνίας η υπουργοποίησή της σε νεαρή ηλικία, η κα Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ένας νέος άνθρωπος, και δη μια γυναίκα, αξίζει να αναλάβει μια τέτοια θέση.

“Όταν ανέλαβα εγώ, μαζί με εμένα ορκίστηκαν άλλοι δύο άνδρες στην ίδια ηλικία. Κανείς δεν αμφισβήτησε το γιατί ανέλαβαν αυτοί. Όλοι, όμως, αμφισβήτησαν το γιατί ανέλαβα εγώ. Υπήρχαν υπονοούμενα ότι είχα κάποιες σχέσεις που μπορεί να με οδήγησαν σε αυτή την θέση άδικα. Κανείς δεν αμφισβήτησε τους άλλους, παρότι το βιογραφικό μου είχε μάλλον -χωρίς να θέλω να θίξω τους συναδέλφους- περισσότερα τυπικά προσόντα”, τόνισε η βουλευτής.

Τέλος, δήλωσε πως “ο σεξισμός είναι παντού. Είναι στην καθημερινότητά μας και όσο συζητάμε και το φέρνουμε στην επιφάνεια, τόσο θα αρχίζει να λειτουργεί ένας μηχανισμός περιορισμού”.

Τα πιο σημαντικά