ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή από χρυσάφι ύψους 2,9 εκατ. ευρώ από γνωστό ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα

15 Νοεμβρίου, 20221:54 ΠΜ

Μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής μέσω αγοραπωλησιών χρυσού εντόπισε οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών σε ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου, εντόπισαν περίεργη φορολογική συμπεριφορά σε γνωστό ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, με υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις της χώρας και στη συνέχεια διαπίστωσαν μεγάλη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, όταν επισκέφθηκαν την επιχείρηση, έκαναν φύλλο και φτερό τα βιβλία και τα ψηφιακά αρχεία αυτής, και διαπίστωσαν τα εξής:

Πρώτον, το ενεχυροδανειστήριο είχε… ξεχάσει να καταβάλει τέλη χαρτοσήμου (3,6%), ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, για αγορές χρυσών κοσμημάτων και άλλων ειδών από ιδιώτες, από το 2016 έως και φέτος.

Δεύτερον, στη φορολογική δήλωση για το 2021, η επιχείρηση υπέβαλε ανακριβή στοιχεία, δεδομένου ότι δεν συμπεριέλαβε στα έσοδα το ύψος των εξαγωγών χρυσού, που πραγματοποίησε, αξίας 1,19 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ η έρευνα επεκτείνεται πλέον στα δηλωθέντα φορολογικά στοιχεία των προηγούμενων χρήσεων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News