Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣάλος με το σημερινή νέο ξέπλυμα στον Απόστολο Λύτρα στην εκπομπή «Αλήθειες...

Σάλος με το σημερινή νέο ξέπλυμα στον Απόστολο Λύτρα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» – «Εδώ είμαστε Βαλκάνια»

Επίθεση κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου εξαπέλυσε ο δικηγόρος Σπύρος Ρομποτής, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στην προσπάθειά του να… δικαιολογήσει τον ξυλοδαρμό της 37χρονης από τον γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, είπε αρχικά πως «δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο το αποτέλεσμα, πρέπει να στεκόμαστε λίγο και στην αιτία. Ας πούμε για παράδειγμα, το πρώτο εκείνο βράδυ που βγήκε το ζευγάρι να συνδιασκεδάσει και χωρίς να υπάρχουν προηγούμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής μεταξύ τους βίας, η διασκέδαση οδήγησε στο νοσοκομείο. Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας υπό την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τόσο ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ. Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο λογικό σας φαίνεται;».

«Η σύζυγος δεν κατέθεσε μήνυση, γιατί γνώριζε με ποιο τρόπο η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Προφανώς και ο κ. Λύτρας υπήρξε δέκτης ενός κλονιστικού γεγονότος τέτοιου. Ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, ξαφνικά μύγα τον τσίμπησε και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του;», συνέχισε ο δικηγόρος στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.

«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στο πλαίσιο μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη. Θέλετε να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει. Bαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη νομικά δεν στέκει. Σε κανένα δικαστήριο αυτής της χώρας. Ούτε στην Αφρική» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια της εκπομπής, ο δικηγόρος είχε εντονό διάλογο με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Μαρέδη:

Δ.Μ.: Θεωρώ ότι λέτε ότι ήταν η κακή η ώρα.
Σ.Ρ.: Αυτό ακριβώς εννοώ. Ήταν η κακιά η ώρα που οδήγησε στο κακό το χέρι.
Δ.Μ.: Α αυτό λέτε; Άρα δεν ήταν το κακό το χέρι, ήταν η κακιά η ώρα, η κακιά η σκάλα.
Σ.Ρ.: Δεν είμαστε τόσο Σουηδοί, κύριε Μαρέδη.
Δ.Μ.: Τι σημαίνει αυτό;
Σ.Ρ.: Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο μακριά. Είμαστε λίγο Βαλκάνια σε αυτή τη χώρα. Δεν έχει ζήσει αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς.
Τα πιο σημαντικά