Α. Κορτώ: Βιώνει ξανά κατάθλιψη – «Κάντε μια αγκαλιά όποιον πιστεύει πως δεν του αξίζει η αγάπη»

2 Ιουνίου, 20237:49 ΜΜ

«Πάρτε τηλέφωνο, ή κάντε μια αγκαλιά, ή πιείτε έναν καφέ με κάποιον που ταλαιπωριέται σαν εμένα, ή που πιστεύει πως δεν του αξίζει η αγάπη κι η παρέα».

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ που έχει επιλέξει να μιλά ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που δυστυχώς στην χώρα μας παραμένουν ταμπού, με νέα ανάρτησή του θέλησε να μοιραστεί ότι βιώνει κατάθλιψη για πέμπτη φορά.

Μέσα από την ανάρτησή του, επιλέγει για ακόμη μία φορά να μιλήσει ανοιχτά και να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια κατάσταση, αλλά και να κινητοποιήσει.

«Πάρτε τηλέφωνο, ή κάντε μια αγκαλιά, ή πιείτε έναν καφέ με κάποιον που ταλαιπωριέται σαν εμένα, ή που πιστεύει πως δεν του αξίζει η αγάπη κι η παρέα» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Η ανάρτησή του

«Πριν λίγο, ενώ διάβαζα ένα ντεμέκ θρίλερ, άρχισα να γελάω – όχι με το βιβλίο (κι ας ήταν για γέλια), αλλά με το πείσμα της ζωής, που πασχίζει χρόνια τώρα να μου αποδείξει ότι η φυσική μου θέση είναι τα πατώματα.

Γιατί ο φρέσκος μήνας με βρίσκει με φρέσκια κατάθλιψη (πέμπτη κατά σειρά, πάμε για ρεκόρ – πρέπει κάποια στιγμή να πάρω ένα βραβείο, μια πλακέτα, εκπτωτικά κουπόνια, κάτι).

Αυτή τη φορά, για ποικιλία, κατάθλιψη οργανικής αιτιολογίας: υπερκόπωση. (Ναι, μπορεί να συμβεί και σε συγγραφείς/μεταφραστές). Δείχνει μια ιδέα πιο φιλεύσπλαχνη απ’ τις προηγούμενες (κομμάτια αντί για κομματάκια), αλλά φυσικά έχει βγάλει το μπουρί και προσπαθεί να ρουφήξει κάθε ίχνος χαράς απ’ τις μέρες μου (κι είναι και μεγάλες, Ιούνιο μήνα!)

Βέβαια, σαν γενναίος ιππότης (ή κατσαρίδα) πάλι θα επιβιώσω. Απλά, μες στη μαυρίλα, μου φάνηκε αστεία η επιμονή της αρρώστιας, λες και μ’ έχει γκόμενο: πάλι εδώ, πανάθεμά τη φύτρα σου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη στοργή και τις ευχές σας, αν κι αντί για μηνύματα, πάρτε τηλέφωνο, ή ψΚαλό καλοκαίρι μανάρια, κι όλες οι σκιές να ‘ναι του ήλιου, στην παραλία».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News