Τανζανία: 10 άντρες συνελήφθησαν επειδή είναι ομοφυλόφιλοι

7 Νοεμβρίου, 2018 11:43 ΜΜ
More videos

Δέκα άντρες συνελήφθησαν στην Ζανζιβάρη επειδή είναι ομοφυλόφιλοι μερικές μέρες μετά την δημιουργία μιας ομάδας που έχει σκοπό να βρίσκει και να συλλαμβάνει ομοφυλόφιλους από έναν γνωστό πολιτικό.

Οι άντρες συνελήφθησαν όταν η ομάδα εισέβαλε σε ένα πάρτι στην παραλία Pongwe μετά από πληροφορίες που πήρε από άλλους πολίτες.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Πωλ Μακόντα, περιφερειακού επίτροπου της πόλης Νταρ ες Σαλάμ ότι μια ομάδα παρακολούθησης θα παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα για να κυνηγάει και να συλλαμβάνει ομοφυλόφιλους.

Επίσης, ενθάρρυνε τους πολίτες να δίνουν στις Αρχές τα ονόματα όσων πιστεύουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι για να μπορούν να το διερευνήσουν οι υπεύθυνοι.

Τα σχόλια του καταδικάστηκαν από την κυβέρνηση της Τανζανίας, αλλά η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα στην βαθιά θρησκευόμενη Τανζανία και η ομοφοβική ρητορική αυξήθηκε μετά την εκλογή του προέδρου Τζον Μαγκουφούλι το 2015.

“Aυτό είναι ένα συγκλονιστικό χτύπημα ειδικά μετά την διαβεβαίωση του προέδρου της Τανζανίας ότι κανένας δεν θα στοχοποιούνταν και συλλαμβάνονταν εξαιτίας του σeξουαλικού προσανατολισμού του ή της σeξουαλικής του ταυτότητας”, ανέφερε ο Σείφ Μαγκάνγκο, αναπληρωτής διευθυντής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας για την ανατολική Αφρική.

“Αυτή η τρομακτική επίθεση στους πολίτες της Τανζανίας που απλά ασκούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους δείχνει τους κινδύνους ομοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

“Τώρα φοβόμαστε ότι αυτοί οι άντρες μπορεί να υποβληθούν σε αναγκαστική πρωκτική εξέταση, δηλαδή την μέθοδο που επιλέγει η κυβέρνηση για να αποδείξει ότι υπάρχουν σeξουαλικές σχέσεις σε άτομα του ίδιου φύλου. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει-αυτοί οι άντρες πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι.”

Οι άντρες κρατούνται σε ένα αστυνομικό τμήμα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τους.

Mαζί τους στο πάρτι στο οποίο συνελήφθησαν ήταν άλλοι 6 άντρες που κατάφεραν να ξεφύγουν από την ομάδα παρακολούθησης.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: