Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕπίθεση με βιτριόλι: Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο...

Επίθεση με βιτριόλι: Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχη της 37χρονης κατηγορούμενης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε ο εισαγγελεας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανέφερε:

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε επισημάνει στην αγόρευση του ότι η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι λόγω της σχέση της με τον 40χρονο άνδρα ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης της.

Κομβικό στοιχείο για τον εισαγγελέα της υπόθεσης αποτελεί η σχέση της 37χρονης με τον 40χρονο, με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη σχέση.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη.

“Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους” είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Επιπλέον, ο εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πιο σημαντικά