Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΗ μητέρα-αρνήτρια έστειλε τον γιο της στο σχολείο με ψευδή βεβαίωση self...

Η μητέρα-αρνήτρια έστειλε τον γιο της στο σχολείο με ψευδή βεβαίωση self test;

Σήμερα το πρωί ο γιος της Σοφίας Ρωμαίου πήγε κανονικά στο σχολείο του, υπέδειξε υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος σε self test και παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα.

Η Σοφία Ρωμαίου είναι η 49χρονη μητέρα από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που οργάνωσε μια mini επανάσταση γιατί ήθελε ο γιος της να μπει στην ίδια τάξη με τους συμμαθητές του χωρίς να υποδείξει την προβλεπόμενη βεβαίωση. Ο γιος της είναι μαθητής Α’ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ρωμαίου ζήτησε την συμπαράσταση μιας οργάνωσης ανδρών και γυναικών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και κυκλοφορούν φορώντας στρατιωτικούς μπερέδες.

“Το αν έχει κάνει test ο γιος μου μπορείτε να το καταλάβετε”

Το thestival.gr επικοινώνησε με την κυρία Ρωμαίου για να διερευνήσει αν η ίδια μετανόησε για την πράξη της και αποφάσισε πλέον να συμμορφωθεί με το νόμο. Η κυρία Ρωμαίου δήλωσε: «Έχω υπογράψει χαρτί ότι ο γιος μου είναι αρνητικός. Το αν έχει κάνει test ή όχι δεν θα σας ενημερώσω. Το αν έχει κάνει test ή δεν έχει κάνει μιας και είμαι αντίθετη με όλα αυτά μπορείτε να το καταλάβετε».

Γεννάται εύλογα το ερώτημα αν η 49χρονη υπέγραψε ψευδή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος test covid-19.

Πριν από 48 ώρες το ίδιο πρόσωπο είχε δηλώσει στο thestival: «Δεν αποδέχομαι ούτε το test covid ούτε καμία υπεύθυνη δήλωση. Όταν κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις γινόμαστε συνυπεύθυνοι στο ότι συμφωνούμε σε οποιαδήποτε μέτρα θέλει να πάρει η κυβέρνηση».

Αναβολή της δίκης για τις 27 Απριλίου

Η 49χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα μετά την σύλληψή της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Η Σοφία Ρωμαίου με αναρτήσεις της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τάσσονταν κατά των self test σε μαθητές και προέτρεπε τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά